Boeketrecept: Storge, voor vertrouwde liefde

Bloemen voor de belangrijkste personen in je leven
Geschatte leestijd: 2 minuten

Ken je Storge al? Dit is een vertrouwde vorm van liefde, die je vaak in families terugvindt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de - meestal - onverwoestbare band die je als ouder met je kind(eren) hebt. Genoeg reden om op Valentijnsdag bij deze liefde stil te staan. Met een prachtig boeket! 

lieflijk boeket
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Storge: vertrouwde liefde

De oude Grieken maakten onderscheid in verschillende soorten liefde. Storge is daar één van. Storge is een vertrouwde liefde tussen personen die een sterke band hebben en verwantschap voelen. Deze liefde komt vooral voor binnen families, bijvoorbeeld als liefde van een ouder voor een kind.

Het Storge-boeket

Ouder-kind liefde vormt de basis voor dit boeket, wat je vast al door had toen je het beeld bekeek. Zo’n zorgende liefde vraagt om een lieflijk boeket met roze en witte bloemen. Anemoon staat symbool voor zorgzaamheid, terwijl de wolkjes gipskruid zachtheid uitstralen. Daar maak je je kindje(s) vast heel blij mee!

Dit heb je nodig

Zo maak je het

Het makkelijkste is om je bloemist te vragen een boeket te draaien. Met het ingrediëntenlijstje heb je in ieder geval genoeg handvatten om de bloemist er iets moois van te laten maken. Uiteraard kun je ook zelf aan de slag voor die extra persoonlijke touch. Hier leggen we je uit hoe je zelf een boeket draait.

MEER (BLOEMEN)LIEFDE

Benieuwd naar andere Valentijnsboeketten? Bekijk hier onze zes andere liefdesboeketten. Vergeet jouw Valentijnsboeket niet te delen via Instagram of Facebook met de hashtag #mooiwatbloemendoen! Heb je nog meer liefde te geven? Ontdek dan onze DIY's met rozen in de hoofdrol. Verras je geliefde bijvoorbeeld met een zelfgemaakte bloemenkaars of een fijne rozenscrub. En omdat liefde door de maag gaat, serveer je jouw geliefde op Valentijnsdag natuurlijk een heerlijke rozenpunch.