Een passend boeket voor iedere liefde

De zeven soorten liefdes volgens de oude Grieken
Geschatte leestijd: 3 minuten

De ene liefde is de andere niet. Dat hadden de oude Grieken al vroeg door. Zij bestudeerden de liefde en maakten onderscheid in verschillende soorten liefdes. Welke liefde jij op Valentijnsdag ook viert: wij hebben er een passend boeket voor.

lieflijk boeket
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Liefde is er niet alleen in de vorm van romantische liefde tussen partners, waar je waarschijnlijk als eerste aan denkt. Maar ook als liefde voor een vriend, je ouders of voor jezelf. De Griekse filosofen Socrates, Plato en Aristoteles bestudeerden de liefde en ontdekten verschillende soorten. Bij elk van deze soorten liefdes hoort een prachtboeket, met bloemen die qua kleur en sfeer helemaal passen bij wat jij voelt.


vriendschappelijke liefde boeket

Philia: vriendschappelijke liefde

Philia staat voor niet-passionele, vriendschappelijke liefde tussen mensen die zich gelijk aan elkaar voelen. Wij kozen voor een boeket met lelie, chrysant, gipskruid, gladiool en Anthurium. Het boeketrecept - en meer over deze liefde - vind je hier.


lieflijk boeket

Storge: vertrouwde liefde

Storge is een vertrouwde liefde tussen personen die een sterke band hebben en verwantschap voelen. Deze liefde komt vooral voor binnen families; denk daarbij aan de liefde van een ouder voor een kind. Dat vraagt om een lieflijk boeket met anemoon en gipskruid.


eros passioneel boeket

Eros: passionele liefde

Eros - vernoemd naar de Griekse god van liefde en vruchtbaarheid - is de romantische, hartstochtelijke en fysieke liefde. Dan kunnen rozen en anjers natuurlijk niet ontbreken. Het complete boeketrecept vind je hier.


geel boeket eigenliefde

Philautia: eigenliefde

Vergeet jezelf niet! Philautia staat voor een gezonde dosis eigenliefde. En hoewel de Grieken deze liefde niet als iets narcistisch zagen, mag de narcis niet in dit boeketrecept ontbreken.


agape blauwpaars boeket

Agape: universele liefde

Agape is de universele liefde voor alles wat er is en leeft. Het is een onbaatzuchtige liefde die je voelt wanneer je wilt dat alles om je heen het goed heeft. Ontdek hier het boeket met onder andere Clematis en Delphinium.


ludus speels boeket

Ludus: speelse liefde

Ludus is een speelse, flirty liefde, die je vaak aan het begin van een relatie ervaart. Maar Ludus is ook het plezier dat je met een vriend of vriendin kunt hebben. En dat zie je terug in dit boeket.


boeket pragma valentijn

Pragma: levenslange liefde

Een volwassen, blijvende liefde: dat is Pragma. Deze liefde zie je terug tussen kinderen en ouders, maar ook bij partners die al jaren bij elkaar zijn en nog steeds heel liefdevol met elkaar omgaan. Lees hier meer over deze liefde en bekijk het boeketrecept.


meer liefde

Deel jouw liefdesboeket met ons via Instagram of Facebook met de hashtag #mooiwatbloemendoen. Heb je nog meer liefde te geven? Steek je handen dan uit de mouwen en maak een prachtige bloemenkaars, een fijne rozenscrub of verwen je geliefde met een heerlijke rozenpunch