Ontdek 7 boeketten om je liefde te uiten

De mooiste boeketten om je partner, vriend of andere geliefde mee te verrassen

Naastenliefde, zelfliefde, romantische liefde, liefde voor je kind, je familie, je vrienden... Kortom: liefde. Er is niets belangrijkers dan dat! De liefde vieren kan natuurlijk op allerlei manieren. Een simpel gebaar, een luisterend oor, een knuffel of kus zegt vaak al genoeg. Maar soms wil je iets extra's doen, bijvoorbeeld door iemand te verrassen met een passend cadeau. Daarom hebben we 7 boeketten samengesteld die de liefde symboliseren en precies vertellen wat jij voelt. Lees verder, laat je inspireren en kies jouw favoriet!

boeket met ridderspoor | delphinium in vaas
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

het positieve effect van bloemen

Een boeket is het perfecte cadeau om je partner, goede vriend of andere geliefde mee te verrassen. Niet alleen omdat een boeket prachtig is om te zien en omdat bloemen je oprecht blij maken, maar ook omdat het ontvangen (en geven) van een boeket nog veel meer positieve effecten heeft. Zowel op je welzijn als gezondheid!


vriendschappelijke liefde boeket

1. romantisch en dromerig boeket

Op zoek naar een romantisch en dromerig boeket met een spektakel aan kleur, geur en vorm? Dan is dit roze boeket het perfecte cadeau voor jouw lover. Of je nu je prille liefde wilt verrassen met romantiek op een steeltje, of op zoek bent naar een romantisch cadeau voor je levenspartner: dit boeket zegt wat je voelt. Het boeket bevat de volgende bloemen:

 • Lelie: met hun sierlijke, majestueuze en verfijnde look geven lelies een romantisch en dromerig effect aan dit boeket. En dat is nog niet alles: de lelie staat symbool voor liefde en zuiverheid. Dit geeft blijk van je oprechte intentie en warme gevoelens. 
 • Chrysant: chrysant wordt ook wel 'gouden bloem' genoemd en dat is niet voor niks: chrysant staat symbool voor gezondheid en geluk. Precies wat jij jouw liefde toewenst! 
 • Gipskruid: met gipskruid voeg je een subtiel vleugje romantiek en een dromerig effect toe aan het boeket. Ook fijn: gipskruid blijft erg lang mooi en is perfect geschikt als droogbloem.
 • Leeuwenbek: de naam klinkt misschien gevaarlijk, maar deze bloem is zeer zachtaardig. Leeuwenbek heeft lange, weelderige bloemenstelen en symboliseert het bewaren van geheimen. Het ultieme cadeau voor die ene persoon die je al jouw diepste geheimen toevertrouwt. 
 • Anthurium: anthurium staat symbool voor schoonheid. Met haar glanzende schutblad is anthurium een waardevolle toevoeging aan dit romantische boeket. Ook fijn: naast haar hoge bling-bling gehalte heeft deze bloem nog een troef: ze is het langst houdbaar van alle snijbloemen! 

lieflijk boeket

2. boeket voor vertrouwde liefde 

Dit boeket viert de vertrouwde liefde tussen personen die een sterke band hebben en zich verbonden voelen met elkaar. Deze liefde komt vooral voor binnen hechte vriendschappen en binnen gezinnen; denk daarbij aan de liefde van een ouder voor een kind en vice versa. Dit lieflijke boeket bevat de volgende bloemen:

 • Anemoon: de grote, elegante bloemen van anemoon stralen in ieder liefdesboeket en dat is nog niet alles: anemoon staat symbool voor liefde en genegenheid. 
 • Gipskruid: een wolk van bloemetjes: dat is gipskruid! De bloem geeft het boeket een lieflijk effect. Ook fijn: gipskruid blijft erg lang mooi en is perfect geschikt als droogbloem.
 • Roos: rozen zijn het universele symbool voor liefde. Een lichtroze roos symboliseert tederheid, bewondering en sympathie. Perfect om je vertrouwde liefde te vieren!  
 • Lisianthus: lisianthus is het symbool voor dankbaarheid. En de dankbaarheid voor jullie hechte band is natuurlijk groot. Kortom: deze roosachtige bloem is de perfecte match! 
 • Gerbera: de knalroze gerbera's geven een extra vrolijk effect aan dit boeket. Het moge duidelijk zijn: met deze zonnestraaltjes op steeltjes geef je een flinke dosis positiviteit cadeau. 
 • Margriet: dit zonnetje straalt een hoop warmte uit. En dat is nog niet alles: de margriet staat symbool voor liefde, loyaliteit en zuiverheid. 

eros passioneel boeket

3. vurig boeket vol hartstocht en passie

Als er één boeket is waarmee je hartstocht, passie en vurige liefde kunt uiten, dan is het dit boeket wel. Dit boeket schreeuwt 'ik verlang naar je' en 'ik vind je aantrekkelijk'. Het is dus een perfect boeket voor je nieuwe vlam, of voor je partner waar jouw vuurtje altijd en eeuwig voor brandt. Dit passionele boeket bevat de volgende bloemen: 

 • Roos: de roos mag als universeel symbool van de liefde natuurlijk niet ontbreken in dit liefdesboeket. Een roos in de kleur rood voegt daar een flinke dosis romantiek en passie aan toe. 
 • Anjer: bewonder jij jouw lover en wil je daarnaast jouw waardering voor deze bijzondere persoon uiten? Kies dan voor roze anjers, die deze gevoelens onder woorden brengen. 
 • Anthurium: kies voor een rode anthurium en je weet zeker: dit glanzende schutblad geeft een hoog bling-bling gehalte aan je boeket. 
 • Anemoon: liefde en genegenheid, dat is waar anemoon voor staat. De vurig rode bloemen van deze elegante schone passen perfect bij jouw hartstochtelijke boodschap. 

geel boeket eigenliefde

4. een boeket vol vrolijke, liefdevolle gevoelens

Wil je een vriend, buurvrouw, tante of andere naaste wat vrolijkheid op een steeltje bezorgen? Dan is dit is jouw go-to boeket! Een perfect boeket om een glimlach op het gezicht van een geliefde (of jezelf) te toveren en te zorgen voor een mood boost! Dit knallende boeket bevat de volgende bloemen:

 • Narcis: narcis is het symbool voor hoop en een nieuw begin en daarmee perfect geschikt voor een geliefde die een spannend nieuw avontuur tegemoet gaat. Daarnaast staat narcis symbool voor eigenliefde, waardoor de bloem perfect geschikt is als cadeau aan jezelf! 
 • Mimosa: de wuivende, gele bloemenwolken van mimosa staan symbool voor zachtheid, gevoeligheid en schoonheid. Een prachtige boodschap voor iemand die je liefhebt en jouw geheimen toevertrouwt. 
 • Ranonkel: gaf je iemand vroeger een bosje ranonkels dan zei je 'ik vind je rijk aan aantrekkelijkheden'. Tegenwoordig staat de bloem vooral symbool voor charme. Kortom: perfect om die vriend of andere geliefde te zeggen dat je diegene aantrekkelijk vindt. En nee, dat hoeft niet op romantisch vlak te zijn, maar kan ook op vriendschappelijk gebied zijn! 
 • Roos: rozen zijn natuurlijk het universele symbool voor liefde. En wist je dat gele rozen symbool staan voor vriendschappelijke liefde, verbondenheid en blijdschap? En dat is precies wat dit boeket uitstraalt. 

agape blauwpaars boeket

5. een boeket voor naastenliefde

Op zoek naar een boeket voor wie dan ook? Een boeket voor universele, inclusieve liefde, dat eigenlijk zeggen wil: ik ben dankbaar en ik hou van alles dat leeft? Laat je dan inspireren door dit boeket met paarse en blauwe accenten. Het prachtige, alles-is-liefde-boeket bevat de volgende bloemen:

 • Clematis: als symbool voor innerlijke schoonheid past clematis perfect bij dit boeket. De sierlijke bloem loopt niet in een rechte lijn omhoog, maar gaat haar eigen weg. Dat maakt haar uniek en eigenzinnig. Net als jij en ieder ander! 
 • Delphinium (ridderspoor): de prachtige en opvallende blauwe bloemenstelen van ridderspoor steken trots boven dit boeket uit. En deze trotse houding is ook wat deze bloem symboliseert en waar iedereen af en toe wat extra's van kan gebruiken. Want je mag best wat vaker trots zijn op jezelf, toch? 
 • Violier (matthiola): violier maakt met een enkele steel al indruk. Laat staan met verschillende paarse stelen bij elkaar in een boeket! En alsof dat nog niet genoeg is, staat deze prachtbloem symbool voor eeuwige schoonheid en liefde.
 • Ranonkel: ranonkel is een feestnummer bij uitstek. Deze charismatische bloem, die wat wegheeft van de roos, staat - hoe kan het ook anders - symbool voor charme. Ze past daarmee perfect bij dit alles-is-liefde-boeket! 

ludus speels boeket

6. Een boeket voor speelse liefde 

Is de liefde tussen jou en je lover speels, flirterig en nog wat pril? Of wil je een vriend of vriendin verrassen met een boeket dat symbool staat voor het plezier dat jullie samen hebben? Dan is dit speelse boeket met subtiele, zoete geur jouw perfecte match. Dit springerige boeket bevat de volgende bloemen:

 • Gloriosa: gloriosa combineert een frisgroen steeltje met sierlijke stampers en golvende, vlammende en (vaak) oranje bloemblaadjes. Gloriosa staat onder andere symbool voor glans en schoonheid. Niet gek, met zo'n spectaculair uiterlijk! 
 • Freesia: de roze freesia's in dit boeket verspreiden een aantrekkelijke, licht zoete geur. Alsof een vleugje parfum met je flirt en je op een roze wolk brengt. 
 • Kangoeroepootje (Anigozanthos): tikkeltje gek, fluwelig en stoer tegelijk: een bloem als kangoeroepootje past perfect in dit speelse boeket. 

boeket pragma valentijn

7. boeket voor onvoorwaardelijke liefde

Op zoek naar een boeket waarmee je jouw onvoorwaardelijke liefde toont aan je levenspartner, kind of andere geliefde? Dit pastelkleurige boeket geeft blijk van een liefde die met de jaren steeds sterker wordt. Het symboliseert een levenslange liefde die alles overwint. Dit boeket bevat de volgende bloemen:

 • Hyacint: hyacint staat symbool voor 'levenslang liefde' en de kleur paars versterkt het gevoel van verbondenheid en geborgenheid. Kortom: de perfecte match!
 • Anjer: roze anjers staan symbool voor liefde, waardering en bewondering en zijn daarmee de perfecte aanvulling voor deze liefdevolle bundel van bloemen. 
 • Clematis: clematis staat symbool voor innerlijke schoonheid, hoewel ze met haar uiterlijk het boeket een extra stijlvolle en sierlijke look geeft. 
 • Delphinium (ridderspoor): iemand van wie je onvoorwaardelijk houdt, wil je natuurlijk altijd beschermen. En dat is precies wat ridderspoor symboliseert. 
 • Violier (matthiola): met violier zeg je 'Ik hou van jou. Voor eeuwig en altijd.' Als dat geen treffende boodschap is! 

meer liefdevolle inspiratie met bloemen

Op zoek naar meer liefdevolle inspiratie met bloemen? Ontdek dan ook eens deze boeketten die perfect zijn om je trouwdag of trouwjubileum te vieren. Geef je jouw geliefde graag iets anders dan een boeket? Steek je handen dan uit de mouwen en maak een prachtige bloemenkaars, een fijne rozenscrub of verwen je lover met een heerlijke rozenpunch