Bezegel je vriendschap met deze bloem

En zie je een vriendschap meer als een romantische relatie

Vriendschap is een woord dat een breed spectrum van complexe volwassen relaties beslaat: van iemand je kent sinds de kleuterklas tot iemand die je net hebt ontmoet. Maar vinden we die lange vriendschappelijke relaties wel belangrijk genoeg, als we maar een woord kennen om ze te omschrijven? Met een bos alstroemeria's geef je je vrienden de aandacht die ze verdienen. Deze vriendschapsbloem symboliseert met elk van zijn blaadjes een ander aspect van vriendschap.

Vriendschap voor altijd​​

Als je je vriendschappen als liefdesaffaires ziet, dan kijk je opeens anders naar je vrienden. We vinden het normaal om veel tijd en moeite in een romantische relatie steken, maar zoveel moeite doen voor een vriendschap? Dat doen we niet zo vaak. Maar als je van je vrienden verlangt dat jullie relatie voor altijd is, dan zul je daar net zoals in een relatie aan moeten werken.

Een ketting voor je bestie

Dat doe je door je vrienden vaker te laten weten hoe blij je met ze bent. Met een vriendschapsketting bijvoorbeeld. Vroeger had je die in gebroken hartjes waar jij en je bestie ieder een andere helft droegen, maar de modernere variant is er eentje met bloemen, die je zelf maakt. De bloem die daar perfect bij past, is de alstroemeria.

De blaadjes zijn pijlers van vriendschap

De blaadjes van deze bloem staan elk voor een andere pijler van vriendschap en hebben elk hun eigen betekenis: begrip, humor, geduld, medeleven, daadkracht en respect. Precies die eigenschappen die je in een goede vriendschap ook terug kunt vinden. Dus laat je creativiteit de vrije loop, en bind deze bloem aan een zelfgemaakte vriendschapsketting om aan je bestie te geven. 

Past een ketting niet helemaal bij jullie vriendschap? Dan kun je ook kiezen voor een zelfgemaakt medaillon, of voor een ander bijzonder vriendschapsboeket met de anthurium (een snijbloem die heel lang houdbaar is, dus een mooi symbool voor een lange relatie) of alstroemeria.

Het gebaar op zich maakt niet zoveel uit: het gaat om de moeite en aandacht die erachter verscholen gaat. Daarmee zeg je: ik ben er voor je, ik vind onze relatie belangrijk en ik wil er tijd, moeite en aandacht in steken. Zo werk je aan een vriendschap die niet voor even is, maar voor altijd.