Boeketrecept: de hoogte in met de alstroemeria

Een kunstig boeket, gewoon voor thuis

In februari vieren we de liefde. Die met je partner, maar ook die met familie en vrienden. Alstroemeria is met haar symboliek de uitgelezen kandidaat om vriendschappen mee te bevestigen. Verras iemand met een simpel bosje of ga aan de slag met dit uitbundige boeketrecept voor een waar alstroemeriakunstwerk.

Alstroemeria Bouquet Funnyhowflowersdothat.co.uk

Dit heb je nodig:

  • Alstroemeria

  • Anigozanthos takken, ook bekend als Kangoeroepoot

  • Leucadendron

  • Rode rozen

We gaan de hoogte in! Zorg er voor dat je een stevige vaas als basis neemt die wat gewicht kan hebben. Je wilt natuurlijk niet dat je kunstwerk van tafel kukelt. De takken van de Anigozanthos houd je zo lang mogelijk en staan fier rechtop. De laag eronder wordt een flinke bos met alstroemeria in een frisse kleur. Wij kozen voor oranje en gele tinten. Na een laagje vol intrigerende kleuren van de Leucadendrom is het aan de rode rozen om de boel af te sluiten. Het resultaat: vier lagen pracht en praal met alstroemeria als stralend middelpunt. 

Kleur bekennen

“Less is more”, roept men vaak. Daar sta je dan met je overdadige boeket. Gelukkig kun je de boel een beetje bedwingen door niet uit de bocht te schieten met teveel kleur. In dit boeketrecept hebben alle bloemen een (diep)rode basis en alleen alstroemeria springt er tussenuit. Met een te groot kleurenpalet maak je het als snel te bont. Ach, waarom ook niet?

Blikvanger

Waar zet je zo’n waanzinnig kunstwerk eigenlijk neer? Prachtige, verse bloemen misstaan nergens. Maar een boeket komt pas écht tot z’n recht met een beetje ruimte. Op een leeggeruimde eettafel, in de hal op het sleuteltafeltje of misschien wel als statement piece op het dressoir.