De ultieme florale lentebruiloft

Zeg ja tegen narcissen, tulpen en bloesem

Lentekriebels op je bruiloft? Het voorjaar is een magnifiek moment om te trouwen. Met lentebloemen in pastel, bloesem op je bruidstaart en een toast in de buitenlucht. Ja ik wil!

Trouwen in de lente

Met haar symboliek van een nieuw begin is het voorjaar een prachtig seizoen om de liefde te vieren. Bovendien zijn de dagen wat langer, weerkaatst je nieuwe ring het licht van een voorzichtig zonnetje en barst de natuur - net als jij - van frisse energie. Redenen genoeg om je familie en vrienden uit te nodigen voor een lentebruiloft in pasteltinten.

Narcissen, tulpen en bloesem in je bruidsboeket

Een lentehuwelijk vraagt om voorjaarsbloemen in zachte tinten. Narcissen in geel en roze, tulpen in verschillende vormen en kleurschakeringen en witte Myosotis oftwel Vergeet-Mij-Nietje als ode aan de ontluikende natuur en jullie nieuwe begin. Samen vormen ze een kleurenpalet boordevol fris groen, romig wit, zacht roze en vrolijke geeltinten.

Bloemenkleuren bepalen de styling

Deze kleuren komen niet alleen terug in het bruidsboeket, maar zijn zo mooi dat je ze gebruikt voor je hele bruiloft. In het tafelkleed en het servies voor de feestelijke lunch, op de uitnodigingen en in jullie kleding. Hier geen donkere pakken of ellenlange speeches, maar een sprankelende knipoog naar het voorjaar waar een feestje in de lucht hangt. De bloemen zelf stralen ook op tafel, op de mintgroene bruidstaart, in corsages en in het haar. Zo bepalen de bloemige pastellen de styling van jouw nooit-te-vergeten-dag.

Nog meer lentebloemen

Naast tulpen, narcissen en bloesem kun je ook nog andere lentebloemen uitnodigen voor je bruiloft. Witte Myosotis kun je vervangen door bloesem en freesia hult jouw jawoord in een zacht parfum. Gipskruid is een ander woord voor lieflijk, Viburnum maakt graag een groots gebaar en seringen hebben niet alleen hun looks, maar ook hun geur mee. En vergeet de witte ‘bloem der liefde’ Agapanthus niet. Zit de ware daar niet bij? In het Bruidsboeketrecept voor de lente en op ons Pinterest board vind je nog meer inspiratie.

Credits

Foto’s: Anouschka Rokebrand 
Bloemwerk: Fleuropean 
Taart: Sugarlips Cakes 
Styling: Best Day Ever Events