Knappe kerstboom van (droog)bloemen

Met gouden bloemen als ornamenten

Wil je dit jaar iets compleet anders? En wil je echt je eigenwijze stempel drukken? Dan is deze bloemenvariant van de klassieke kerstboom echt iets voor jou. Er hoeven geen prachtig verpakte cadeaus met dikke strikken onder te liggen, want de boom is een cadeau an sich. Aan jezelf en iedereen die kerst bij je komt vieren.  

Knappe kerstboom van (droog)bloemen Mooiwatbloemendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Gouden bloemornamenten

Het mooie aan de boom is dat je direct begrijpt dat het een kerstboom is zonder een enkele kerstbal te gebruiken. Wat dan wel? Goud gespoten hortensia’s als glimmende ornamenten. De takken van (pampas)grassen geven een sprookjesachtige look en de hyacinten geven die typische kerstkleuren mee aan de boom. Daarmee ruikt de boom toch ook nog heerlijk. Dit jaar niet naar blauwspar, maar wel naar florale pracht.

Laat je inspireren

We maakten deze boom in samenwerking met Vogue Living. De boom is vooral bedoeld ter inspiratie, maar als je een vergevorderde DIY'er bent, wil je misschien zelf zo'n knappe boom maken. Hieronder vind je de benodigdheden en beschrijving. 

Dit heb je nodig

  • Houten stevige stok
  • Houten kerstboomvoet
  • Plaatmos
  • Wikkeldraad
  • Gedroogde grassen - pampusgras
  • Gedroogde bloemen – naar keuze
  • Nobilis takken
  • Hortensia’s
  • Hyacinten
  • Goudspray

Zo maak je het

De houten stok, bevestig je op het houten voetje. Om de stok bind je plaatmos vast met dun wikkeldraad. Met het mos maak je de vorm van een kegel (kerstboom dus). Zorg dat het stevig vast zit. Daar bind je wat nobilistakken aan vast. Een paar aan de bovenkant en maak het wat voller aan de onderkant, zodat het de vorm van een kegel, dus inderdaad, een kerstboom gaat krijgen. Die bekleed je weer met pampusgrassen, gedroogde bloemen, goud gespoten hortensia’s en hyacinten in buisjes met water die je ertussen steekt. Best een karweitje, maar groots resultaat. Je kunt natuurlijk ook beginnen met een tafelmodel.  

Kerstsferen in huis

De boom past helemaal bij de guirlande die we ook maakten. En past als kers op de taart (of moeten we zeggen piek op de boom?) bij de weelderige bomen vol Limonium, rozenbottels en Erica heide die een overweldigende eerste indruk maken.

Meer, meer, méér kerst!

Ben je helemaal in de kerstsferen en krijg je niet genoeg van het gezelligste seizoen van het jaar? Bekijk ons kerstdossier met alle bloemeninspiratie, ga aan de slag met onze DIY’s: guirlande of kerstkrans of maak eens een magisch boeketrecept. Deel al jouw florale kerstcreaties met ons op Instagram en Facebook met de hashtag #mooiwatbloemendoen. En bekijk het Pinterestboard Kerst voor nog veel meer kerstinspiratie.