DIY: een kunstwerk van Anthuriums

Een workshop bij The Wunderkammer

Anthuriums ouderwets? Niet in dit bijzondere pronkstuk! Omring de glimmende diva met gedroogde bloemen, weelderige takken en wuivende grasjes, en haar stoffige imago verdwijnt als sneeuw voor de zon. Ziet er tof uit en het is weer eens wat anders dan een mooi boeket. Hieronder lees je hoe je zo'n unieke natuurtrofee maakt.

Dit heb je nodig

  • Grote takken. Wij kozen voor Esdoorntakken.
  • Grote Anthuriums
  • Gedroogde bloemen, planten en bladeren. Wij kozen voor: Hortenisa, Allium, haver, bladeren en siergras.
  • Een glazen schaal of lage vaas
  • Ijzerdraad
  • Nijptang
  • Snoeischaar

Zo maak je het

Stap 1: Sprokkel een paar grote takken uit het bos en knip deze met de snoeischaar in stukken. Met deze takken ga je de basis van je kunstwerk bouwen, dus het is belangrijk dat je stevige takken gebruikt. Knip met de nijptang een stuk ijzerdraad af en verbind daarmee de takken met elkaar. Let er op dat je ook de 'poten' van je bouwsel met elkaar verbindt, zodat de basis sterk staat en niet kan omvallen. De vorm maakt niet uit: doe wat jouw creatieve geest niet laten kan. Tip: de vorm van een tipitent (driehoek) werkt goed als basis.

Stap 2: Verwerk de gedroogde bloemen, planten en bladeren in de basis. Let erop dat de gedroogde bloemen niet in de vaas komen te staan, maar daarbuiten. Maak de gedroogde onderdelen met ijzerdraad aan de takken vast. Kies zoveel gedroogde bloemen, grasjes en bladeren als je wilt, maar probeer wel een focus aan te brengen in je kunstwerk. Daardoor oogt je creatie doordacht in plaats van chaotisch.

Tip: Wil je meer glamour? Spray dan een paar gedroogde bladeren of planten goud.

Stap 3: Zet je schaalvaas onder je kunstwerk. Doe er een laagje water in. Snijd de Anthuriums schuin af, steek ze in je kunstwerk en zorg dat hun steel in het water staat. Voilà, jouw pronkstuk is af! Houd de vaas wel goed in de gaten, want Anthuriums zijn dorstige dames.

Andere stijl

Liever een kunstwerk dat meer sereen en subtiel is? Laat je dan ispireren door de ikebana-achtige creatie hieronder. Naast Anthuriums gebruikten we papaver en Protea.

Meer weten

Lees onze Exposé over de wonderlijke wereld van The Wunderkammer en laat je inspireren door de bizarre en indrukwekkende creaties van topbloemisten Floria Seyd en Ueli Signer. Zelf een workshop volgen? Houd de site van The Wunderkammer in de gaten beschikbare data en tijden.