Met deze 5 hoofdrolspelers zit je goed

Deze bloemen hebben geen tegenspelers nodig

Sommige bloemsoorten zijn seizoensgebonden. Maar dit vijftal kan eigenlijk het hele jaar door! Of je ze nu verwerkt in een mooi boeket, monoboeket of als enkele bloem neerzet, ze stralen stuk-voor-stuk. Wij hebben het dan natuurlijk over de hortensia, lelie, gerbera, tulp en chrysant.

Deze bloemen hebben geen tegenspelers nodig | mooiwatbloemendoen.nl

Het hele jaar zomer in huis

Wanneer je kiest voor een hortensia ben je verzekerd van zomer in huis. De hortensia staat namelijk symbool voor het echte zomergevoel. Wordt deze bloem gebruikt in een gemengd boeket, dan zal zij altijd in het middelpunt staan. Maar ook als enkele bloem is ze een stijlvolle verschijning.  Wil je optimaal van de hortensia genieten? Ga dan voor het hortensiaseizoen vanaf april tot en met november.

lelie | mooiwatbloemendoen.nl

De wereldreiziger onder de bloemen

Ze is verkrijgbaar in verschillende soorten, barst van de symboliek én laat een geur achter waar je van moet houden. Natuurlijk hebben wij het dan over de lelie. Een stijlvol exemplaar dat onder andere regelmatig in veldboeketten opduikt. 

Non-stop kleurrijke vrolijkheid

Toe aan kleur in huis? Kies dan voor een gerbera! De gerbera vind je in vele verschillende diepe kleuren, zoals geel, oranje, rood of roze. Mix & match verschillende kleuren tot een vrolijk geheel of creëer een bos vrolijkheid door slechts één kleur te kiezen. Naast de kleurrijke verschijning heb je van een gerbera ook lang plezier. Het is een sterke bloem die tot wel 2 weken mooi blijft!

Een typisch Nederlandse verschijning

Enig idee over welke bloem wij het hebben? Inderdaad, de tulp! Wist je dat de tulp oorspronkelijk uit Turkije komt? Toch niet zo typisch Nederlands als het lijkt. Al maakt ze dat niet minder mooi. Net als de gerbera kent de tulp ook eindeloos veel kleurvariaties en is hiermee een opvallende verschijning. Zeker weten dat je geen enkele variant mist? Kies dan tussen november en april voor de tulp, dat is helemaal haar seizoen. 

Warmte en geluk met de ‘gouden bloem’

De bloem die schittert in ieder boeket en bekend staat om zijn lange houdbaarheid. Dat kan er maar één zijn: de chrysant. Deze bloem is er in een diepe, maar heldere kleur of juist een warme kleurcombinatie. Alle kleuren zitten in de geel- en oranje tinten, vandaar de naam ‘gouden bloem’. Of deze bloem nu zit verwerkt in een mooi boeket of als volledige plant, je interieur krijgt er sowieso een boost aan kleur en warmte door.