DIY: verstuur je kerstgroet met een bloemzegel

Voor kleurige kerstwensen

In deze tijd van het jaar misschien wel het belangrijkst: een warme groet versturen aan iedereen die je een warm hart toedraagt. Met een mooie bloem en zegel als finishing touch geef je je kerstwensen dit jaar net dat beetje extra. 

DIY: verstuur je kerstgroet met een bloemenzegel | Mooiwatbloemendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

een kerstkaart met florale touch

We gaan voor de kerstkaart 2.0: een prachtig cadeaudoosje met bloemzegel, met daarin een handgeschreven kerstgroet op mooi papier. Daar scoor je hoe dan ook een ereplaats mee op oma's schoorsteenmantel. Moeilijk is het ook niet, dus ga snel aan de slag.

Dit heb je nodig voor jouw kerstgroet

  • Dik papier
  • Een pen
  • Kartonnen cadeaudoosje
  • Flexibele zegellak (wanneer je een lijmpistool hebt) of normale zegellak 
  • Lakstempel, met bijvoorbeeld een botanisch detail of de eerste letter van je naam
  • Lijmpistool óf een lepel en kaars om de lak mee te smelten
  • Een mooie bloem naar keuze, wij kozen voor een roos. Let op: kies een bloem met een niet al te dikke steel, want anders zal de zegel de steel niet omsluiten

Zo maak je de kerstgroet

Warm de flexibele lak op in het lijmpistool of doe een stukje normale zegellak in een lepel en verwarm dit boven een vuurtje. Giet een beetje van de gesmolten lak op het papier en leg de steel van de bloem hierin. Pak hierna de stempel en druk in de lak. Wanneer de lak na een paar seconden uitgehard is, kun je de lakstempel verwijderen. En klaar is je luxueuze zegel met bloem. Schrijf jouw kerstwens op het papier en knip het papier op maat - of vouw het op - zodat het in het cadeaudoosje past. 

Versturen maar!

Plaats jouw kerstgroet in een verzenddoos en vul 'm met proppen kranten of andere schokdempers, zodat de bloem niet beschadigd. Adres op de doos en op naar het postkantoor. Deel je het eindresultaat met #mooiwatbloemendoen? We zijn benieuwd naar jouw versie!

Meer, meer, méér kerst

Geven is delen, dus laat jouw bloemenzegel zien met de hashtag #mooiwatbloemendoen. We zijn benieuwd! Krijg je niet genoeg van het gezelligste seizoen van het jaar? Bekijk dan ons kerstdossier met alle bloemeninspiratie, pak je cadeautjes in met de mooiste bloemen, of verwen jezelf en je geliefden met een heerlijke Christmas carrotcake met speculaashuisjes