Kerstcadeaus inpakken met bloemen

Maak van je verpakking een cadeau an sich

Heb je het perfecte kerstcadeau besteld en ontvangen, dan blijft er nog één ding over: inpakken. Lastig of saai hoeft dat niet te zijn. Met deze florale inpaktips wordt de verpakking een feest an sich!

Inpakken is nóg leuker dan geven | Mooiwatbloemendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

benodigdheden kerstcadeau inpakken

Geloof ons maar als we zeggen dat een goede voorbereiding een hele hoop inpakstress gaat schelen. Geen gedoe met gescheurd papier, plakbandrolletjes die geen beginnetje lijken te hebben, papercuts en rommelig ogende pakjes. Op de checklist:

  • Een leeg en schoon werkblad op een fijne werkhoogte (tafel, aanrecht of bureau)
  • Een scherpe schaar
  • Plakband (in plakbandhouder)
  • Stevig cadeaupapier
  • Feestelijk lint of touw en/of andere feestelijke inpak-accessoires
  • Je favoriete bloemen, denk bijvoorbeeld aan deze winterbloemen

kerstcadeaus inpakken: zo doe je dat

Kies voor inpakpapier dat past bij het cadeau. Een bont gekleurd papiertje? Stijlvol eenkleurig? Een kids-proof print? Of pak je het liever duurzamer aan, bijvoorbeeld met zelfbedrukt inpaktextiel? Heb je de verpakking uitgekozen, meet de nodige hoeveelheid dan netjes af. Bedenk wat de boven- en onderkant van het cadeau gaat zijn en begin met inpakken. Met een beetje strak vouwwerk heb je maar drie kleine plakbandjes nodig. Gelukt? Yes, op naar de (florale) finishing touch!

florale Finishing touch

Een lint van velours, een touw met glitter-effect of een extra strook papier geeft ieder cadeau extra cachet. Maar om echt de show te stelen onder de kerstboom moet je wel van goeden huize komen, of nog beter: net bij een goede bloemist vandaan. Een strak ingepakt cadeau met mooi lint én de meest uitbundige bloem* als eyecatcher is al bij voorbaat een succes!

MEER, MEER, MÉÉR KERST!

Op zoek naar meer kerstinspiratie? Bekijk ook eens hoe je een kerstbal met bloemen maakt, ga aan de slag met een mini kerstkrans voor op je (champagne)glas of een servetring met frêle bloemen. Kun je geen genoeg krijgen van the most wonderful time of the year? Wij ook niet! Jingle bells hebben we niet, maar op social media houden we je op de hoogte met de laatste bloemeninspiratie. Je vindt ons op FacebookInstagram en Pinterest.

*Let op: het is het beste om de bloemen in een vaas met water klaar te hebben staan ​​en ze zo laat mogelijk aan de cadeautjes te bevestigen zodat ze er mooi en fris uitzien. Met de juiste voorbereiding kost deze stap heel weinig tijd. Als je een klein steeltje aan de bloemen laat, blijven ze ook langer mooi. Veel geefplezier!