Kids-DIY: kleurrijk bloemenvaasje

Leuk om te maken, leuk om te geven!

De december feestmaand verdient een eigen thematafel. Een plek waar de kinderen uitgebreid kunnen knutselen, cadeautjes kunnen inpakken en kunnen fröbelen tijdens de kerstvakantie. Wat dacht je van zelfgemaakte bloemenvaasjes of vrolijk gekleurde (led)lichthouders?

Knutselen en bloemschikken met kerst Mooiwatbloemendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

zelf een bloemenvaasje maken

Kinderen houden van fun, kleur en bloemen! Neem ze mee naar de bloemist en laat ze hun favoriete bloemen uitkiezen. Dan terug naar de feesthoek. Lege pindakaaspotten worden grondig gereinigd (door mama of papa). Haal vrolijke vellen gekleurd papier in huis en zorg voor een kinderschaar en kinderlijm. Welke vormen gaan we knippen? Plak ze op het glas als je tevreden bent met de vorm. Na een aantal keer plakken ontstaat er een vrolijk patroon. Als je klaar bent, vul je het vaasje met een beetje water en zet je de bloemen erin.

zelfgemaakte (led)lichthouder

Heb je vaasjes over? Met (led)lichtjes erin krijg je een mooi effect door de vormen en kleuren op het glas. Een mooie aanwinst voor het feesthoekje, voor op de gedekte kiddy tafel tijdens het diner óf voor op de kinderkamer!

Knutselen en bloemschikken voor kerst

Feesthoek is pronkhoek

Hebben de kinderen mooie knutsels van school mee naar huis genomen? Het feesthoekje werkt ook prima als pronkhoekje! Daarnaast zijn er tal van leuke activiteiten en DIY’s om met de kids te doen. Een mini-versie kerststuk voor op tafel bijvoorbeeld!

meer kerstinspiratie

Op zoek naar meer DIY's voor de kerstvakantie? Ga aan de slag met een kinderdiadeem met bloemen, of duik de keuken in voor een heerlijke carrotcake met speculaashuisjes. Kun je geen genoeg krijgen van the most wonderful time of the year? Wij ook niet! Jingle bells hebben we niet, maar op social media houden we je op de hoogte met de laatste bloemeninspiratie. Je vindt ons op FacebookInstagram en Pinterest.