Een midzomertafel in huis of in de tuin

Samen genieten van het buitenseizoen

Het is ein-de-lijk zomer! Het is niet het enige heuglijke feit dat we vieren, ook staan we stil bij de midzomer(nacht) (22 juni 2018). De kortste nacht van het jaar houdt automatisch in dat we de langste dag hebben. Een avond die nooit lijkt te eindigen met lieve mensen om je heen. Vier het binnen, maar nog veel liever buiten en laat je inspireren door eeuwenoude midzomertradities en -gebruiken. Van wat je eet en drinkt tot florale rituelen en mooie versieringen. En dat hoeft niet alleen op 22 juni.

Midzomertafel Mooiwatbloemendoen.nl

Samen onder de meiboom

In de tuin pronkt de meiboom. Rijkelijk versierd met planten en bloemen en eventueel extra aangekleed met mooie linten en stroken crêpe papier. Op een plek in halfschaduw zet je de tafel waaraan je later gaat genieten. Maak het jezelf niet te moeilijk met gestreken tafellakens, zilverwaar en bij elkaar passend keramiek. Het mag best allemaal wat losser. Die vlekken komen er toch, een vork raakt verdwaald in het gras en met al die heerlijke drankjes staan er binnen no-time teveel glazen op tafel.

Kleur bekennen

Het is heerlijk groen buiten. Prachtig, maar je wilt ook genieten van andere kleuren uit de natuur. Wie denkt dat een overdadig boeket alleen binnen hoort heeft het goed mis. Neem de grote vaas met delphinium, gerbera en pioenen mee naar buiten en geef het een plek op of aan tafel. Maar ook terras- en tuinplanten zoals margrieten, hortensia en clematis kun je als gasten aan tafel laten verschijnen. Hang of zet ze in de buurt, snuif de heerlijke geur op, steek een bloem in je haar en geniet van het gevoel van het buitenseizoen.

Uit de tuin, op je bord

Geen stevig viergangendiner, maar wel heerlijk uit het vuistje smullen van midzomersnacks met bloemen, klimfruit en kruiden uit de tuin. Traditioneel werden er tijdens de midzomerviering haring,  aardappelen en aardbeien gegeten. De lichtere variant is dorade, smörrebröd met smeersels en plaattaart met klimfruit toe.

Leuk: je maakt tussen 18 juni en 1 juli kans op een prachtige midzomerbloemenlunch en midzomerboeketten. Bekijk snel hoe!