Boeketrecept: het zomerboeket

Het zomerse buitengevoel bij je thuis

Yes! Het is zomer! Schoenen ruilen we in voor sandalen, bleke koppies voor sproeten en grijze wolken voor de stralende zon. Die verwarmende transformatie geldt niet alleen voor jezelf, maar evengoed voor de bloemen. We hebben heerlijk genoten van de typische lentebloeiers, maar ze hebben toch echt plaatsgemaakt voor onze zomerfavorieten. Maak je klaar voor een uitbundig en tropisch zomerboeket dat zorgt voor dat heerlijke buitengevoel bij je thuis. Zomer, kom er maar in!

Zomer ademt bloemen Mooiwatbloemendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Seizoensfavorieten

Wat zo leuk is aan de wisseling van het seizoen is dat ook de wisseling van de bloemenwacht plaatsvindt. Fragiele, voorzichtige lentebloeiers maken plaats voor exentrieke exoten die de show stelen. Typische zomerbloemen als zonnebloem, gladiool en allium zijn al jaar en dag bekende gezichten tijdens de warmere maanden van het jaar. Maar de zomer brengt natuurlijk nog heel erg veel meer mooie vaasfavorieten. Gelukkig is de zomer lang genoeg om erop los te experimenteren. 

Dit heb je nodig

Zo maak je het 

Je kunt jouw favoriete bloemist vragen een heerlijk tropenboeket te maken of je kunt lekker zelf aan de slag. Zorg dat de vaas schoon is en het water lekker fris. Snijd de bloemen schuin af en voeg eventueel wat voeding toe aan het water.

Het tropenboeket komt het beste tot z'n recht als de bloemen speels zijn geschikt. Een delphinium die over de andere bloemen heenpiept, een brutale gerbera die over de vaas naar buiten kijkt, lathyrus die nieuwsgierig om het hoekje kijkt. Regels zijn er niet, behalve dan dat je er plezier in moet hebben! Zet de vaas op een koele plaats, uit de buurt van de fruitschaal en niet in de volle zon. Lees ook onze andere tips hoe je jouw bloemen beschermt tegen de hitte

Meer zomerse inspiratie

Kun je geen genoeg krijgen van zomerbloemen? Lees meer over typische zomerbloemen of ontdek hoe je nog langer van je bloemen geniet door ze zelf te drogen. Hoe ziet jouw zomerse bloemencreatie eruit? Deel jouw zomerse vibes met ons via Instagram of Facebook met de hashtag #mooiwatbloemendoen.