Recept: plaattaart met amandelspijs en klimfruit

Zoet en fris de dag afsluiten

Als je met het warme weer in de tuin eet, krijg je vast en zeker trek in iets zoets. Maar niet te zwaar! Deze plaattaart vergezeld met heerlijk rood fruit geplukt van klimfruit uit de tuin is precies die frisse, zoete afsluiter voor een heerlijk samenzijn.

Dit heb je nodig voor 8 personen

  • 2 rollen vers bladerdeeg
  • 250 g amandelspijs
  • 50 g roomboter
  • 1 ei
  • 800 g roodfruit (frambozen, bramen, blauwe bessen, aardbeien)
  • Handje verveine blaadjes (optioneel)
  • Poedersuiker
  • 200 ml Crème fraîche

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180° C. Maal het amandelspijs samen met roomboter en ei tot een glad mengsel in de keukenmachine. Rol één verpakking bladerdeeg uit op een bakplaat. Snijd de andere rol in lange banen en verdeel over de randen van het uitgerolde stuk deeg. Voorzie de binnenzijde van de taart met een vork van gaatjes. Verdeel het spijsmengsel over de binnenzijde van de taart en bak het geheel 20 minuten in de oven.

Laat de taart afkoelen en bedek volledig met het rode fruit. Voeg de blaadjes verveine toe en bestuif met wat poedersuiker. Serveer de taart met crème fraîche.

Bekijk ook het recept voor de dorade en het smörrebröd. Maar ook de overheerlijke klimfruitcocktails die perfect passen bij dit dessert. Eet smakelijk!

*Dan nog even dit: zet nooit zomaar je tanden in een (snij)bloem of plant, gebruik alleen eetbare bloemen van gespecialiseerde leveranciers die geteeld zijn voor consumptie.