DIY: een chrysantendiadeem voor de allerkleinsten

Geluk & glamour in een handomdraai
Geschatte leestijd: 2 minuten

Dit jaar is je kamerjas je meest fabuleuze japon, je pyjama een driedelig pak, je wilde krullen een gekapte coupe en je blosjes alle rouge die je nodig hebt. Met weinig maken we dierbare herinneringen. Deze DIY chrysantendiadeem voor de allerkleinsten – of jezelf natuurlijk – laat zien dat je met een handvol bloemen en een diadeem een eyecatcher maakt. En met de symboliek van chrysanten komen al je gelukwensen ook nog eens uit.

DIY: een chrysantendiadeem voor de allerkleinsten Mooiwatbloemendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Dit heb je nodig

Zo maak je het

Een doorsnee diadeem tover je makkelijk om tot prachtig statement piece. Snijd de bloemen zo kort mogelijk af en verlijm ze aan de diadeem met een lijmpistool. Laat goed drogen voor je de diadeem over je wilde krullen schuift.

Chrysant voor geluk & glamour

De chrysant komt oorspronkelijk uit China en Japan, waar men er direct verliefd op werd. Rond 1700 liet de chrysant zich ook in Europa zien. De naam van de chrysant is afkomstig uit het Grieks: chrys (goud) en anthemon (bloem). De bloem staat symbool voor geluk en gezondheid en zorgt met haar stijlvolle uiterlijk ook nog eens voor een flinke dosis glamour.

Meer, meer, méér kerst!

Ben je helemaal in de kerstsferen en krijg je niet genoeg van het gezelligste seizoen van het jaar? Bekijk ons kerstdossier met alle bloemeninspiratie, ga aan de slag met onze DIY’s: guirlande of kerstkrans of maak eens een compleet andere kerstboom. Deel al jouw florale kerstcreaties met ons op Instagram en Facebook met de hashtag #mooiwatbloemendoen. En bekijk het Pinterestboard Kerst voor nog veel meer kerstinspiratie.