Daar komt de zomerbruid!

Deze bloemen mogen niet op de gastenlijst ontbreken
Geschatte leestijd: 2 minuten

“Ja, ik wil!”, moet je gedacht hebben toen je koos voor een zomerbruiloft. We begrijpen het wel. Fijne temperaturen, zwoele zomeravonden en een heerlijk samenzijn te midden van groen. Een zomerbruiloft kan niet plaatsvinden zonder zomerbloemen. We laten je graag zien welke bloemen niet op je gastenlijst mogen ontbreken!   

Zomerbloemen Brudsboeket Mooiwatbloemendoen.nl

Bruidsboeket

Denk je aan een bruiloft met bloemen, dan denk je aan het bruidsboeket. In de zomer is er volop keuze aan soorten bloemen. Kleur, vorm, grootte. Bijna alles is mogelijk. Typische zomerbloemen zijn bouvardia, delphinium, hortensia, pioenrozen en zonnebloemen. Combineer meerdere soorten, ga voor een mono boeket of ook heel leuk: maak het af met planten!

Bloemen in je haar

Om een bohemian of gypsy uitstraling te onderstrepen, kun je bloemen in je kapsel verwerken. Maak een mooie bloemenkroon of steek een bloemenkam in je haar. Hebben  jullie een huwelijksthema? Probeer dan de bijpassende kleurtoon te verwerken in je bloemkeuze. 

Eten & drinken

Tijdens een huwelijksdag of –weekend wordt er heel wat gegeten en gedronken. Het belangrijkste van dit alles is natuurlijk dat het lekker is, maar het oog wil ook wat! Kleed de bruidstaart, cocktails en gerechten aan met eetbare bloemen. Maar verwerk ook bloemblaadjes in je recepten. Maak bijvoorbeeld bloemige ijsglazen voor het aperitief of een ijsdessert met je lievelingsbloem.  

DIY: romantische rozenpunch

Aankleding

Grote kans dat je de grote dag zoveel mogelijk buiten wilt vieren. Kleed de locatie zoveel mogelijk aan met bloemen. Dit transformeert iedere saaie tuin in een weelderige Instagramlocatie. Tover een plas water om tot bloemenvijver met drijvende lichtjes, strooi bloemen op weg naar het altaar alsof het een Victoria Secret catwalk is en zet confetti cones vol bloemblaadjes paraat voor als het hoge woord eruit is. Dag rijst, hallo bloemenzee!

Gerberaconfetti Mooiwatbloemendoen.nl

Fotomoment

Tegenwoordig zie je steeds vaker photobooths op feestjes verschijnen. Geef je eigen invulling hieraan door een fotolocatie in te richten voor al je gasten. Creëer een mooie, natuurlijke omlijsting met een overdaad aan bloemen. Een bordje met jullie namen, hartjes en de hashtag van de dag doet de rest.