Schik je bloemen met behulp van je sterrenbeeld

Zo maak je van elk boeket een persoonlijk kunstwerk

Sterrenbeelden zijn een groep sterren die een herkenbaar patroon vormen, traditiegetrouw vernoemd naar een mythologisch figuur dat lijkt op het groepje sterren die in de buurt van elkaar aan de hemel staan. Met dit duurzame messing plaatje met gaatjes in de vorm van je eigen sterrenbeeld laat je elke bloemencombinatie fonkelen.

Schikken als een pro

Het kan soms best lastig zijn om met bloemen van de bloemist zelf een mooi boeket te maken. Met Flower Constellations wordt het schikken van bloemen een stuk makkelijker: dit plaatje van messing leg je op een vaas, je duwt het midden van het plaatje iets naar beneden en vervolgens steek je door de gaatjes van het sterrenbeeld je bloemen. Dat werkt ook ideaal voor wilde bloemen uit eigen tuin, die je op deze manier heel makkelijk een eigen plekje in huis kunt geven.

Tip: je kunt ook heel leuk variëren met verschillende lengtes van stelen en zo spelen met de hoogte van de bloemen. Zo kun je kiezen voor een limonium, fritillaria, freesia, calla en celosia, of voor de chrysant of phalaenopsis.    

Zoek je een vaas waarop het plaatje van de Flower Constellations precies past? Voor de sterrenbeelden Ram, Stier, Tweeling, Kreeft, Weegschaal en Waterman heb je een vaas nodig met een diameter van 6,5 tot 9 cm, en voor de sterrenbeelden Leeuw, Maagd, Schorpioen, Steenbok, Waterman en Vissen heb je een diameter nodig van 9,5 tot 12 cm.

Welk sterrenbeeld zou jij graag willen hebben?