Boeketrecept: eerste date boeket

Voor een verpletterende eerste indruk
Geschatte leestijd: 2 minuten

Je vroeg je crush vol zenuwen mee uit en daar werd volmondig ‘Ja!’ op geantwoord. Je kan je geluk niet op en bent al een week aan het denken wat je op de big day aan gaat doen. Casual of toch die ene over-de-top-outfit? Maar niet alleen jouw jas-schoen-combinatie is iets wat jouw crush gaat opvallen. Laat blijken dat je hem of haar echt ziet zitten en neem bloemen mee.

Mooi van binnen en van buiten

Voor een verpletterende eerste indruk ziet je boeket er niet alleen heel mooi uit, ook de betekenis is spot on. Je wilt niet te hard van stapel lopen en daarmee je vlam afschrikken. Wil je nog niet gelijk met een dozijn rode rozen voor de deur staan en subtieler je intentie overbrengen? Doe dat dan met het eerste date boeket.

Wist je dat seringen staan voor jonge, eerste liefde? Een goede start! Delphinium heeft als symboliek de wens om samen verder te gaan en ranonkels in je boeket betekent dat je iemand aantrekkelijk vindt. Met een bloesemtak symboliseer je een nieuw begin en natuurlijk voeg je liefde toe met een paar rozen. De toon is met dit eerste date boeket dus al direct goed gezet.

Dit heb je nodig

  • Sering

  • Delphinium

  • Ranonkel

  • Bloesemtak

  • Roos

Zo maak je het

Het meest gemakkelijke is om de bloemist te vragen een boeket te draaien. Met het ingrediëntenlijstje heb je in ieder geval genoeg handvatten om de bloemist er iets moois van te laten maken. Uiteraard kun je ook zelf aan de slag voor die extra persoonlijke touch. Bekijk bijvoorbeeld eens hoe je zelf een biedermeier of veldboeket draait. Kies bij de bloemist vooral ook bloemen die jij mooi vindt en waarvan je denkt dat jouw lief dat ook vindt. Vergeet tijdens het proces ook niet waarom je dit boeket wilt geven: een goede eerste indruk maken. Dus wees jezelf, wees vriendelijk en geniet van dit moment.

Bekijk ook onze andere boeketten

Is de situatie toch gewijzigd, wil je meer inspiratie of ben je gewoonweg nieuwsgierig? Bekijk ook eens onze andere boektrecepten voor Valentijnsdag. Zoals het stille aanbidder boeket en het ware liefde boeket

We wensen je heel veel geefplezier en liefde toe!