Geen krachtiger cadeau dan bloemen

Dat wisten wij natuurlijk allang…

Elke dag worden over de hele wereld miljoenen cadeaus gegeven aan familie, vrienden of een geliefde. Volgens onderzoek van de Rutgers University zeggen de cadeaus die we uitkiezen veel over ons. En is er geen krachtiger cadeau dan bloemen!

Geen krachtiger cadeau dan bloemen | Mooiwatbloemendoen

Bij iedere boodschap

Is jouw boodschap “ik hou van jou”, “vergeef me”, “wat een prestatie” of “ik mis je”? Wat deze ook is, bloemen doen het goed. Jeannette Haviland-Jones, onderzoeker bij Rutgers University, onderzocht wat de cadeaus die we uitzoeken zeggen over wie we zijn, en of ze beïnvloeden hoe er naar ons wordt gekeken. En jawel: uit het onderzoek bleek dat gevers van bloemen worden gezien als succesvolle, zorgzame en emotioneel intelligente mensen. Dat kunnen we in onze zak steken! 

De resultaten op een rijtje...

  • Mensen die bloemen geven worden gezien als gelukkig, sterk, capabel en moedig;
  • Komen emotioneel intelligenter over en geven de indruk dat ze hun gevoelens kunnen uiten en de tijd nemen om de gevoelens van anderen te begrijpen;
  • Worden gezien als waarderend voor schoonheid en natuur.

“Onze bevindingen laten zien dat je door de geschenken die je geeft, kunt beïnvloeden en veranderen wat mensen over je denken”, zegt Haviland-Jones. "Dat nieuws is vooral belangrijk voor mensen die behoefte hebben aan het versterken van vriendschappen en romances, maar ook zakelijke relaties." Wil je meer over het onderzoek weten? Je leest het hier

Symboliek

Met bloemen zit je dus goed. Wil je jouw cadeau naar een nog hoger niveau tillen? Maak gebruik van de betekenis van de bloemen, en kies op basis daarvan de bloemen voor je boeket. Zo staat de gerbera voor gezelligheid, de gladiool voor kracht en overwinning en de pioenroos vraagt je lief voor elkaar te zijn en je zegeningen te tellen. Mooi!