Geen krachtiger cadeau dan bloemen

Dat wisten wij natuurlijk allang…
Geschatte leestijd: 2 minuten

Elke dag worden over de hele wereld miljoenen cadeaus gegeven aan familie, vrienden en andere geliefden. Volgens onderzoek van de Rutgers University zeggen de cadeaus die we uitkiezen veel over ons. En is er geen krachtiger cadeau dan bloemen!

boeket kleinzoon | mooiwatbloemendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

bloemen voor iedere boodschap

Is jouw boodschap “ik hou van jou”, “vergeef me”, “wat een prestatie” of “ik mis je”? Wat deze ook is, bloemen doen het goed. Jeannette Haviland-Jones, onderzoeker bij Rutgers University, onderzocht wat de cadeaus die we uitzoeken zeggen over wie we zijn, en of ze beïnvloeden hoe er naar ons wordt gekeken. En jawel: uit het onderzoek bleek dat gevers van bloemen worden gezien als succesvolle, zorgzame en emotioneel intelligente mensen. Dat kunnen we in onze zak steken! 

De resultaten op een rijtje

Mensen die bloemen geven...

  • Worden gezien als gelukkig, sterk, capabel en moedig;
  • Komen emotioneel intelligenter over en geven de indruk dat ze hun gevoelens kunnen uiten en de tijd nemen om de gevoelens van anderen te begrijpen;
  • Worden gezien als mensen die schoonheid en natuur waarderen. 

“Onze bevindingen laten zien dat je door de geschenken die je geeft, kunt beïnvloeden en veranderen wat mensen over je denken”, zegt Haviland-Jones. "Dat nieuws is vooral belangrijk voor mensen die behoefte hebben aan het versterken van vriendschappen en romances, maar ook zakelijke relaties." 

de Symboliek van bloemen

Met bloemen zit je dus goed. Wil je jouw cadeau naar een nog hoger niveau tillen? Maak dan gebruik van de symboliek van bloemen en zorg dat je op de hoogte bent van bloemenetiquette. Zo kies je de juiste bloemen op het juiste moment en zorg je altijd voor een schot in de roos! Wie geef jij een mooi boeket cadeau? Deel je bundeltje geluk met ons via Instagram of Facebook met de hashtags #mooiwatbloemendoen en #wehebbenmeerbloemennodig.