Zo geniet je langer van je lisianthus

...en je andere bloemen!

Langer plezier van je lisianthusboeket? Dat kan onder andere met het zakje poeder dat je bij je bos bloemen krijgt. Maar wat is dit eigenlijk? We leggen het je uit en geven je tips om nog langer van je boeket te genieten.

Power food

In het zakje bloemenvoeding zit een uitgekiende mix van voeding die precies aansluit bij wat de bloem in haar vaas nodig heeft, waaronder een soort suiker. En dat is minder vreemd dan het lijkt. Wanneer je je lisianthusboeket, maar ook andere boeketten, in het water zet hebben de bloemen uiteraard geen wortels meer. De bloemen nemen geen voedingszouten meer op. Normaal gesproken worden deze voedingszouten via een ingewikkeld proces omgezet in... suikers. Vandaar dus dat in het poeder een vorm van suiker zit. Iedere bloem is dus een echte zoetekauw!

Dorstige bloemen

Maar in het zakje poeder zit nog meer. Het bevat namelijk ook een stof die de Ph-waarde van het vaaswater verlaagt. Natuurlijk snijd je altijd een stukje van de stengel af, maar door de Ph-waarde in het water te verlagen, wordt het voor je bloemen nog makkelijker voldoende water op te nemen. Zit het boeket vol met gulzige drinkers? Vergeet dan niet om de vaas af en toe bij te vullen.   

Nog langer genieten!

Dankzij het juiste gebruik van het zakje bloemenvoeding komen de bloemen mooi uit en zullen je bloemen geurend en kleurend langer blijven staan. Maar er is nog meer dat je kunt doen. Lees deze zeven tips maar eens; dan zul je extra lang van je bloemen kunnen genieten!