Boeketrecept: stoer stilleven in roze, rood en paars

Zo zag je de Lisianthus nog nooit

Sla de Bloemenagenda open op december en de Lisianthus straalt je tegemoet. Helemaal in een bont gezelschap van verschillende schakeringen rood en roze. Waar is het feestje?

Boeketrecept met Lisianthus  Mooiwatbloemendoen.nl

Dit heb je nodig

Teer en stoer tegelijk

Schijn bedriegt, in geval van de Lisianthus. Deze bloem, met haar dromerige blik en romantische houding, kom je vaak tegen in lieflijke pasteltinten. Maar wist je dat achter deze tere façade een stevige prairiebewoner schuil gaat? In Texas, Nebraska, Nevada en Colorado vind je de bloem in het wild en niet altijd in de makkelijkste omstandigheden. Tijd dus om haar stoere kant te laten zien!

Dag pastels, hallo paars

Vergeet zalmroze, crèmekleurig of zacht geel: voor dit boeket kies je voor paarse Lisianthus. Deze kleur geeft diepte aan het boeket, een stevige basis en contrasteert lekker met de felrode besjes van de Ilex. Knalroze Amarine steekt haar ranke stelen overal bovenuit terwijl Limonium het geheel wat meer body geeft. Verdeel de bloemen over een paar simpele vaasjes en vul deze regelmatig bij: de Lisianthus houdt wel van een drankje, zeker als de kachel aan staat.

Een boeket om te delen

Gun jouw Lisianthusboeket de bewonderende blikken die het verdient. Op Instagram bijvoorbeeld, met hashtag Mooiwatbloemendoen.