Wow! Bloemenjurken van Grace Ciao

Sprookjesachtiger, verfijnder en fraaier dan Dolce & Gabbana het ooit zouden kunnen verzinnen: Grace Ciao maakt bloemenjurken die je zó zelf zou willen aantrekken.

Het lijkt een kwestie van tijd voor Disney de creaties van Grace Ciao zal ontdekken en haar zal vragen een nieuwe prinses aan te kleden: het zijn visuele pareltjes die op Fashion Week niet zouden misstaan. Grace studeert overdag lekker no nonsense aan de business school van Singapore, maar heeft daarnaast een tweede leven. In haar vrije tijd maakt ze schitterende mode-illustraties van bloemblaadjes, van daywear tot bruidsmode en haute couture.

Grace Ciao Chrysant Mooiwatbloemendoen

Rozen verwelken, illu's bestaan!

"Al sinds ik een klein meisje was ben ik dol op mode," zegt Grace tegen Buzzfeed. "Ik maakte van restjes stof die mijn oma me gaf jurken voor mijn Barbie's. Dat ik met bloemblaadjes ben gaan werken, is eigenlijk puur per ongeluk gegaan. Ik had een rode roos van een jongen gekregen en zag dat die aan het verwelken was. Ik wist nog hoe mooi die ooit was en wilde die schoonheid graag vastleggen, dus heb ik van de uitvallende blaadjes mode-illustraties gemaakt. Eén roos leverde zo zes ontwerpen op en die pakten zo mooi uit dat ik ben gaan experimenteren met andere bloemen."

Voor altijd mooi

Het levert creaties op waarvan het jammer is dat je ze niet meteen in je eigen maat kunt bestellen. Rode-loper-japonnen van alstroemeria, een bruidsjapon van calla-kelken en een narcissenjurk waar Katy Perry zó het podium mee zou op kunnen, Ciao draait er haar hand niet voor om. Leuk is dat ze bij haar creaties vaak ook even het bronmateriaal toont, zodat je ziet dat de bloemen eerst gewoon bij Grace thuis mogen schitteren. Ze verwerkt de bloemblaadjes pas als de drager haar beste tijd heeft gehad. "Ik hou van bloemen," zegt Grace. "Door mijn illustraties te fotograferen, blijven ze voor altijd mooi."

Bladtekening wordt motiefje

Bijzonder aan Grace' ontwerpen is niet alleen dat ze zeer gedetailleerd zijn uitgevoerd, maar ook dat ze proportioneel prima kloppen: je vraagt je meteen af waarom Parijs niet meer met bloembladvormen als patroon werkt. Hoewel ze zegt dat ze in elke bloem wel iets ziet, heeft ze toch zo haar voorkeuren. "Mijn favorieten zijn meerkleurige bloemen zoals lelies en anjers," zegt ze. "Die helpen me om prints te creëren waar ik zelf nooit zou zijn opgekomen. Bloemblaadjes werken heel goed voor deze illustraties, omdat ze zo teer zijn en net heel dunne, mooie zachte stof lijken."
 
Droom verder weg bij het werk van Grace Ciao!

 

Grace Ciao Alstroemeria
Grace Ciao Alstroemeria
Copyright: Grace Ciao