Vul je gebroken hart met bloemen

Een troostboeket dat jou er weer bovenop helpt

Verbroken relaties, onbeantwoorde liefdes of pijnlijke afwijzingen. Soms laat de liefde je even in de steek. En ouch, dan vult jouw hart zich ongevraagd met verdriet, onzekerheid en mooie maar oh zo pijnlijke herinneringen. Op zo’n moment kun je wel een goede vriend gebruiken. Een die niet te veel zegt, maar jou wel begrijpt en troost. Precies, een boeket vol “helende” bloemen die je helpen je rug te rechten en je hart te helen.  

1. Allium

Deze paarse toverstaf prikt trots en met sterk de hemel in. De allium staat symbool voor kracht en overwinning, en geeft jou de juiste riem onder je hart. Geen zorgen, over een tijdje sta jij er ook weer zo bij.


2. Bloesem

In Japan wisten ze het al, we hebben het leven niet zelf in de hand. De bloesem is het levende voorbeeld van deze filosofie: het weer bepaalt of wij kunnen genieten van deze kwetsbare bloem. Wij denken dat jij deze troostende gedachte op dit moment goed kunt gebruiken.


3. Chrysant

In jouw troostboeket kan de chrysant niet ontbreken. Ze brengt geluk, gezondheid en heeft een lange adem. Ze is een doorzetter die zich niet gauw laat overmeesteren door kwaaltjes van de tijd of natuur. Sterk dat ze is, zal ze verrassen met haar goede uithoudingsvermogen en krachtige uitstraling. Net als jij.


4. Delphinium

Tijdens deze moeilijk periode kun je wel wat extra steun gebruiken. Een bloem die over je schouder meekijkt en je behoedt tegen alles wat je er nu niet bij kunt hebben. Gelukkig is daar de Delphinium, de pastelkleurige held met beschermende krachten.


5. Gladiool

Als gladiatoren vroeger overleefden in de arena, dan werden zij bestrooid met gladiolen. Sindsdien staat deze zwaardachtige bloem symbool voor kracht, overwinning en trots. En dat is precies wat jij nu nodig hebt!  


6. Protea

De symboliek van de Protea sluit goed aan bij de fase waarin jij je nu bevindt. Ze staat namelijk voor verandering, in de positieve zin van het woord. Vul je boeket aan met deze ongewone bloem en omarm daarmee de nieuwe tijd die je tegemoet gaat.


7. Solidago

Tot slot kun je nog wel een extra steuntje in de rug gebruiken. En welke bloem kan dat nu beter dan de vrolijke solidago? Naast de frisse kleur is deze bloem ook een kanjer in aanmoedigen en het bevorderen van groei. Precies de positieve duw die jij nu nodig hebt.


Emotionele bloemen

Benieuwd welke bloem het beste past bij welke emotie? Lees dan vooral het artikel Bloemen met gevoel.