Verzorgingstips lisianthus

Zo zorg je goed voor deze delicate prairieheld

De lisianthus mag dankzij haar delicate bloemblaadjes een lieflijke naam en dito uitstraling hebben, toch is het een stoer typje. Met onze verzorgingstips geniet je tot wel 2 weken van deze bloem.

Verzorgingstips voor de delicate lisianthus
De lisianthus is een delicate prairieheld

Lisianthus op de prairie

De roots van de lieflijke lisianthus liggen in Noord-Amerika. In de staten Texas, Nebraska, Nevada en Colorado groeit de bloem in rivierbeddingen van de woestijn en in prairiegebieden. Daarom noemen ze de bloem ook wel prairiegentiaan. Een Amerikaanse schone dus, maar met wat hulp uit Japan. Daar kruisten kwekers rond 1930 de prairiegentiaan, waaruit Lisianthus van nu ontstond. Verkrijgbaar in het wit, rood, blauw, geel, roze, paars, oranje, of met meerdere kleuren per bloem. Mooi werk!

 

Zo verzorg je lisianthus

Hoewel de lisianthus dus wel tegen een stootje kan, verdampen de dunne, delicate bloemblaadjes veel vocht. Zet de vaas dus niet te dicht bij de kachel of in de zon. En verder? Zet je lisianthussen in een schone, glazen vaas in leidingwater en vul deze regelmatig bij, dan heb je tot 2 weken plezier van je bloemen.