Maak een florale apéro bar cart in 5 stappen

Van praktische trolley naar showstopper

De bar cart is hot, hot, hot en een onmisbaar onderdeel van je apéro. Natuurlijk handig en praktisch, al je drankjes bij de hand, maar wij weten hoe je zo'n serveertrolley omtovert tot je nummer 1 woonaccessoire. Hoe? Nou zo:

Stap 1 - De bar cart

Haal een mooie koperen bar cart, een vintage exemplaar van je oudtante of een strakke industriële trolley in huis, want daarmee begint het feest. Glas oppoetsen, mooie positie bepalen en op naar stap 2.

Stap 2 - Vaasjes met inhoud

Aan de slag met bloemen natuurlijk! Maak 's middags al werk van een paar kleine boeketjes met herfsttoppers als dahlia's, Gloriosa en rozenbottel. Selecteer een paar in het oog springende vaasjes, mix oud met nieuw, kleur met naturel en glas met keramiek. Bloemetje hier, vaasje daar: een goed begin is het halve werk.

Stap 3 - Je mooiste glazen

Haal je mooiste glazen erfstukken tevoorschijn en poets ze op. Champagneglazen, whiskey tumblers, gegraveerde cocktailglazen: je zet ze vast klaar voor de magnifieke drankjes die in de keuken gemaakt worden. Voor het uitschenken wel eerst even proeven tuurlijk.

Stap 4 - De groene ondertoon

Natuurlijk verdient groen ook een plek. Op de onderste plank van de bar cart zet je een verzameling van je mooiste botanische lievelingen. Denk aan de pannenkoekplant bijvoorbeeld en een bescheiden varen. Planten in een mooi glas krijgen bonuspunten, net als schoonheden onder een stolp. Je bent nu bijna klaar.

Stap - Een interessant object

Misschien kan de conversatie wel een kick start gebruiken. Of mist je bar cart een beetje persoonlijkheid of je ne sais quoi. Met een kunstboek, een staand object of een persoonlijke foto maak je je bar cart helemaal apéro-proof. Hee, de bel gaat!

Credits: bar cart www.madamstoltz.dk via www.deens.nl.