Tropische temperaturen, exotisch boeket

Deze bloemen geven je huis een tropisch tintje

De hemel is blauw, je humeur is roze en de zon staat als een gele bal aan de hemel. Het is nu echt zomer. Voor nog meer zon in je leven kies je exotische bloemen voor het ultieme zomerboeket.

Exotisch boeket Mooiwatbloemendoen.nl

In het boeket hierboven ontdek je onder andere exotica zoals Strelitzia's, Cymbidiums, anthuriums en tulpen. (Ja, tulpen zijn ook heel exotisch want ze komen oorspronkelijk uit Turkije.) Zet de bloemen in simpele vintage vazen, zodat ze in alle aandacht de ruimte krijgen om te stralen in het zomerse licht. Vintage sambaplaat op je platenspeler, (virgin) cocktail in je hand en jouw zomer is compleet.

Andere tropische kandidaten

In een creatieve bui? Niet alleen de bloemen hierboven voelen zich thuis in een uitbundig boeket. Kijk ook eens naar deze exotische kandidaten:

Gloriosa

Si si, wat een beauty: Gloriosa trekt graag de aandacht. Ondanks haar tengere bouw zorgt ze ervoor dat alle ogen op haar zijn gericht. Zijn het die golvende bloemblaadjes, de kleuren of de symboliek van ambitie? Het maakt niet uit, ze geeft je hoe dan ook tropenkolder.


Lelie

Een nichtje van de Gloriosa is de lelie. Deze extraverte bloem brengt een vleugje rood, geel, paars of oranje in je exotische boeket. Caramba, wat staat dat mooi. De lelie vertelt bovendien een symbolisch verhaal en sommige soorten geven je een natuurlijk huisparfum.


Protea

Van de Protea heb je er maar een of twee nodig voor een visueel feestje. De bloem, afkomstig uit Zuid-Afrika, is een kunstwerk in je vaas. Een kunstwerk in roze, oranje of rood met een stevige steel en een bloem die je laat dromen van verre oorden.


Gelukt? Deel je flora exotica op onze Facebookpagina!