Eerst smullen, dan je fruit vullen

Take me to the tropics

De zomer vraagt om frisse fruitsalades, zoete cocktails met een stuk fruit op de glasrand en selfies met watermeloenen. En de prachtige fruitresten gooi je natuurlijk niet weg. Laat de tropische verrassingen pronken als bonte vaas of planthouder. Lees snel verder en ontdek hoe.

Benodigdheden

  • Scherp mes

  • Meloen

  • Ananas

  • Kokosnoot

  • Zaagje

  • Lepel

  • Bankschroef of iets anders om te kokosnoot mee vast te zetten

  • Potjes om je plant of bloemen mee te beschermen van het fruit.

  • Extra fruit en palmblad ter decoratie, bijvoorbeeld drakenfruit, citroen en extra kokosnoten.

Aan de slag met de meloen en ananas

Snijd de kop van de meloen en ananas af en maak een rondje in het vruchtvlees - zo groot als het glas of potje dat je erin wilt hebben. Het vruchtvlees kun je het makkelijkst verwijderen door er met je mes een klein rastertje in te snijden. Bijvoorbeeld vier keer verticaal en vier keer horizontaal. Verwijder het overschot aan vruchtvlees met een lepel. Zo creëer je ruimte voor het glaasje en heb je zelf een lekkere snack. Plaats het potje of glaasje in de ananas en meloen. Zet je plant of bloem erin. Klaar!

Aan de slag met de kokosnoot

Zet de kokosnoot in de bankschroef. Zaag het topje van de kokosnoot af. Schraap het witte kokos aan de binnenkant weg, zodat je glaasje erin past.
Zaag of schuur een klein plakje aan de onderkant van de kokosnoot af zodat hij goed stevig staat. Zet je bloemen erin.

Tafeltje dekje

Zet alle fruitvazen op een rij en decoreer met wat vers fruit. Leg nonchalant wat palmblad neer en je zomerfeest kan beginnen!

NB bloemen verwelken sneller als er fruit in de buurt ligt of staat.

Boeketjes in het fruit

Kokosnoot links: lelie, eremunus, anthurium, palmblad, witte eucharis
Ananas links: bananenplant
Watermeloen: anthurium, anjer, monarda, kalanchoë, umbrella varen
Ananas rechts: curcuma slam splash
Kokosnoot rechts: gerbera, anjer, clemantis, delphinium valkyrie