Bloemen om het warm van te krijgen

Nazomerse exoten

Met hun tropische uitstraling geven ze je een blos op de wangen. Hun excentrieke vormen doen jouw hart sneller kloppen en hun namen klinken als een zwoele salsadans. Mag er een raampje open? We krijgen het warm van exoten.

Exotische bloemen Mooiwatbloemendoen.nl

Even voorstellen

Ze hebben weinig introductie nodig, maar dat terzijde. Maak kennis met gloriosa, anthurium en strelitzia. Deze drie bijzondere dames komen uit alle uithoeken van de wereld. De frêle gloriosa vind je India, de eigenwijze anthurium in Zuid-Amerika en de trotse strelitzia groeit voornamelijk in Zuid-Afrika. 

GLORIOSA

Met gloriosa, anthurium en strelitzia haal je niet alleen warmte in huis, ook vul je de vaas met hartverwarmende symboliek. Zo staat gloriosa voor een nieuw begin, een passende gelukswens voor wie een nieuwe baan heeft. Of iemand anders die aan een ander nieuw avontuur begint.

ANTHURIUM

De anthurium staat letterlijk symbool voor exotische schoonheid. Als je daar als ontvanger geen rode oortjes van krijgt... Anthurium is er in tal van kleuren, waaronder prachtig roze. Dat heeft 'm de bijnaam flamingobloem opgeleverd. En deze beauty komt helemaal uit het regenwoud om ons in Europa te betoveren.

STRELITZIA

Deze kleurrijke bloem wordt niet voor niets paradijsvogel genoemd; ze ziet er bijna buitenaards uit. Een unieke bloem is het zeker, en dat is dan ook waar strelitzia symbool voor staat: uniekheid. Dus wil je iemand een groot compliment geven? Geef hem of haar dan een boeket met strelitzia! 

Warmbloedige bloeiers

Zet een vaas vol met exoten op tafel en binnen een mum van tijd waan jij je op een exotische bestemming. Hoe doen ze dat toch, die warmbloedige bloeiers? Is het hun uitheemse uiterlijk, het warme kleurenpalet dat ze met zich meebrengen of is het de herinnering aan wandelingen in streken ver van huis? Ach, wat het geheim ook is, warm krijgen we het er zeker van. En met de herfst in het vooruitzicht is dat geen overbodige luxe!