Cosmopolitan met classy orchidee

DIY van food designer Katja Gruijters

Food designer Katja Gruijters ontrafelt in opdracht van Mooiwatbloemendoen.nl de diepste geheimen van bloemen. Natuurlijk vindt ook zij bloemen prachtig als decoratie, maar ze onderzoekt graag wat er allemaal nog meer mogelijk is met bloemen.

Van vaas naar bord

Katja verplaatst bloemen graag van de vaas naar het bord. Niet alleen ter decoratie, maar als onderdeel van een foodexperiece. Katja: "Diverse culturen gebruiken al decennia lang bloemen in de keuken. In Azië serveren ze thee met chrysanten, in Frankrijk eten ze bakken met viooltjesijs in de zomer en in Italië horen courgette bloemen thuis in iedere keuken." Katja maakte eerder voor Mooiwatbloemendoen.nl een springroll met eetbare orchideeën. Het recept vind je hier. Speciaal voor de lancering van het online magazine The Green Gallery gaf zij de klassieke Cosmopolitan een florale touch door de classy orchidee op bijzondere wijze toe te voegen. Het ziet er indrukwekkend uit en of je nu een foody bent of niet, met behulp van onderstaande video maak je de cosmopolitan met orchideeën gemakkelijk zelf.

Benodigdheden

  • 60 ml vodka
  • 30 ml suikerwater (mix 13 gram suiker met 25 ml water)
  • 30 ml witte cranbarrysap
  • 15 ml vers geperste limoensap
  • 1 eetbare orchidee*
  • Transparante decoratiebol die bestaat uit twee helften
  • Boormachine
  • Cocktailshaker
  • Tape

Zo maak je 'm

  • Boor een gaatje in de decoratiebol en plaats de orchidee in de bol, sluit de bol en tape de bol vast.
  • Vul de bol door het gaatje met water. Laat een beetje ruimte over in de bol, want het water gaat uitzetten op het moment dat het bevriest.
  • Plaats de bol in de vriezer en wacht tot deze bevroren is. Dit kan een aantal uur duren.
  • Vul de cocktailshaker met ijs. Voeg de suiker, cranberrysap, de limoensap en de vodka. Schudt de cocktail goed.
  • Als de ijsbol bevroren is, open dan de ijsvorm. Tip: verwarm de bol eerst met je handen.
  • Plaats de ijsbol in een cocktailglas. Giet het drankje over de ijsbol.

Cheers! Geniet.

 Cosmopolitan met classy orchidee cocktail Mooiwatbloemendoen.nl

Over Katja Gruijters

Op Mooiwatbloemendoen.nl zullen we van tijd tot tijd de ontdekkingen delen uit Katja's food annex bloemenlab. In het magazine The Green Gallery lees je wat haar drijft, met welke projecten ze bezig is en waarom ze zo gefascineerd is door bloemen.

* Dan nog even dit

Eetbare bloemen zijn op speciale wijze geproduceerd zodat deze geschikt zijn voor consumptie. De (snij)bloemen en planten die je in de winkel koopt zijn niet geschikt voor consumptie.