Dit is een ode aan alle vrouwen

Met deze bloemen maak je een feminien statement
Geschatte leestijd: 3 minuten

Het is bijna Internationale Vrouwendag, en dat is hét moment om stil te staan bij de kracht van de vrouw. Om te vieren dat ze bikkelzacht zijn zet je deze bloemen op tafel, die symbool staan voor kracht, voor avontuur, voor vrijheid, eigenheid of zelfs voor de heilige maagd Maria. Dat is nog eens een ode aan de vrouw.

Het draait om zoveel meer dan schoonheid

De amaryllis staat symbool voor oogverblindende schoonheid, maar wordt ook gebruikt om waarde voorbij schoonheid aan te duiden. Bovendien, wat is dat eigenlijk, schoonheid? Dat verschilt per cultuur, of misschien zelfs, persoon. Mooi is in ieder geval deze bloem in je boeket.

Een bloem vol spanning en avontuur

Daar kun je bij de paradijsvogelbloem niet omheen. Maar deze bloem straalt daarnaast ook grootsheid, vrijheid en eigenheid uit. Ook is het een symbool voor alles dat spannend is, en waar je de kriebels van in je buik krijgt. Echt een bloem voor excentriekelingen, paradijsvogels dus.

Een knipoog naar de onschuld

De kelklelie ziet eruit alsof Julie Andrews er in The Sound of Music er elk moment een liedje over kan gaan zingen – zo onschuldig, puur en wit is deze bloem. Maar vergis je niet: het is niet alleen maar onschuld, de kelklelie symboliseert ook gelukzaligheid en heerlijkheid. En het wit in de bloem kan een mooie knipoog zijn aan de Suffragettes, de vrouwenbeweging uit de jaren ’20 die op hun protesten altijd tot in de puntjes verzorgd in het wit gekleed gingen.

Vol van eloquentie

Met taal kun je veel. In woorden zit veel subtiliteit gevangen en als je ze op de juiste manier gebruikt, kunnen ze je op een andere manier naar de wereld laten kijken. Als er een bloem symbool staat voor de kracht van het woord, dan is het de iris. Ze staat voor eloquentie, wijsheid, passie en hoop.

De witte, heilige maagd

Als je naar de vorm van een lelie kijkt, dan zie je een en al vrouwelijkheid. De vorm van de blaadjes, de vorm van de bloem, als je je ogen dichtknijpt is het alsof je naar vrouwelijke rondingen kijkt – maar dan in het klein. Het is ook niet verwonderlijk dat de witte lelie in het Christendom de bijnaam Madonna-lelie heeft, en dat Griekse en Romeinse bruiden een kroon van lelies droegen in de hoop gezegend te worden met een puur en vruchtbaar leven.

Strek je stengels​​​​​

Niet alleen de bloemen in dit boeket zijn een ode aan de vrouw: ook dit bloemige gedicht – dat speciaal gemaakt werd voor Internationale Vrouwendag.

Ode aan de vrouw Mooiwatbloemendoen.nl