Op reis met de meest exotische bloemen

Een retourtje roots

Heb je je vakantie achter de rug en kun je - net als wij -- alleen nog maar dromen van exotische bestemmingen? Helaas zitten we opgescheept met het grillige klimaat van Nederland. Het kan werkelijk alle kanten op. Maar vandaag nemen we je mee naar warmere bestemmingen. De herkomst van de exoten. Pak snel je paspoort, stempelen maar!

Exotische bloemen Gloriosa Strelitzia Anthurium Mooiwatbloemendoen.nl

Drie charmante dames

Deze maand staan op de Bloemenagenda de exoten: gloriosa, anthurium en strelitzia. Deze drie charmante dames komen uit alle uithoeken van de wereld. India, Zuid-Amerika en Zuid-Afrika. Maar hoe zijn ze hier terecht gekomen?

Gloriosa

De gloriosa komt van oorsprong voor in de natuur van India en het centraal tot zuidelijk deel van Afrika. Ze is waarschijnlijk begin 1900 door Lionel Walter Rothschild meegenomen naar Engeland. En ze was niet het enige exotische exemplaar op de boot. Ontdekkingsreiziger Lionel heeft meer dan 150 planten en dieren die zijn naam dragen!

Anthurium

De anthurium vind je in het wild in Brazilië, Ecuador, Peru, Colombia en Venezuela. In 1876 ontdekte de Franse botanicus Eduard André de bloem in Colombia en Ecuador. Een bezig bijtje die meneer, want hij ontdekte ook orchideeën, bromelia’s en verschillende aronskelken. Die nam hij vervolgens allemaal mee terug naar Europa. Merci Eduard!

Strelitzia

De strelitzia vindt haar oorsprong in Zuid-Afrika en is in de achttiende eeuw naar veel landen verscheept. Zo komt ze ook aan haar naam; de grote liefde voor bloemen en planten van de vrouw van Engelse koning George III, met de naam Charlotte van Mecklenburg-Strelitz, leidde tot vernoeming van deze bijzondere bloem.  

Waar gaat de reis naartoe?

Van al die ontdekkingsverhalen krijg je vast en zeker zin om te gaan reizen. Wellicht niet maanden op een erbarmelijke boot met kans op scheurbuik, maar wel op een luxe zeilschip of gewoon met het vliegtuig. Dus, waar gaat de volgende reis naartoe? Vergeet je paspoort niet!