Stijltrend: Street Savage

Rauw en realiteit

We zijn filter-moe. Weg met Snapchat dysmorfie, korsetstrakke keurslijven en stereotyperingen. Standaarden en glazen plafonds worden alsmaar gebroken. Door consumenten in het algemeen, maar voornamelijk door vrouwen. Deze empowerment-beweging zoekt vrijheid, imperfectie, echtheid. Rauwheid. De kracht voor verandering wordt gehaald uit onconventionele, stoere en gekleurde street- en urban invloeden. Ben jij street savage?

Stijltrend 2020 street savage Mooiwatbloemendoen.nl

Street Savage in het interieur 

Bam! ‘Hier ben ik’, roept de stijltrend Street Savage in het interieur. Regels? Leg ze naast je neer. De stijltrend kenmerkt zich door grote stijlinvloeden uit de jaren ’70, graffiti, gevelbelettering en constructieve materialen. Waarbij echt en ‘kunst’ zich net zo gemakkelijk afwisselen als natuurlijk en geverfd groenmateriaal. De hiphop-vibes voel je door leuzen of signaalstrepen die de aandacht trekken. Hallo! Kijk hier! Onorthodox is deze stijltrend zeker, maar helemaal passend bij de tijd van nú.

Productingrediënten Street Savage

Wat we ook steeds vaker zien in mode, zien we nu ook thuis. Deze stijltrend ligt in het verlengde van de sportieve neontrend die we al enige tijd zien in het straatbeeld. Maar dan toegespitst in het interieur. Vormen zijn industrieel en imperfect en zouden zomaar eens gebruikt kunnen zijn voor een ander doeleinde. Dat geldt ook voor de materialen. Golfplaat, geperforeerd metaal en traanplaat zie je in deze stijltrend vaak terug. Kleuren zijn krachtig en mogen clashen of om aandacht vragen, zoals signaalstreepgeel. Natuurlijk vind je hier de kleur van de straat, betongrijs, regelmatig terug. Dessins uiten zich als graffiti, pictogrammen en ‘per ongeluk’ dessins als vlek- en druippatronen.

Street Savage toepassen met bloemen

Je hoeft echt niet je gehele inboedel om te gooien en met verfrollers aan de slag te gaan om deze stijltrend bij jou thuis en buiten toe te passen. Met een paar simpele toevoegingen en aanpassingen, ben je weer helemaal up-to-date. Een vaas maak je van restrubber of oude blikken en spuit je in graffiti-stijl om tot opvallende exemplaren. Erin zet je een boeket met geverfd blad van bijvoorbeeld monstera, grote veren en exotische bloeiers zoals anthurium. Maar ook kleurrijke gerbera's, strakke tulpen en prachtig blauwe delphiniums zijn populaire bloemen in deze trend. 

Bekijk ook de andere twee trends

Is Street Savage toch niet helemaal jouw ding? Bekijk dan ook de andere twee stijltrends van 2020: Inner retreat en Blended Cultures. We zijn super benieuwd hoe jij deze stijltrends gaat vormgeven. Deel het met ons via de hashtag #mooiwatbloemendoen.