Stijltrend: Blended Cultures

Mix & match

Ondanks de globalisering en onze hedendaagse technische mogelijkheden lijkt onze visie op de wereld steeds kleiner te worden. Slimme algoritmes laten ons alleen nog datgene zien wat in ons straatje past. De behoefte aan een realistische kijk op de wereld, inclusief alle aspecten, kleuren, geuren, meningen, invloeden, generaties en culturen groeit en broeit. Dag hokjesgeest. Hallo oneness.

Stijltrend 2020 blended cultures Mooiwatbloemendoen.nl

Blended Cultures in het interieur 

In het interieur leidt deze trend tot een mix van folklore invloeden en verschillende etnische achtergronden. Geweven plantpotten die je als souvenir meenam uit Afrika, met hierin een nonchalante mix aan groene bloeiers, passen perfect bij de keramieken vaas die je bij de lokale pottenbakker hebt gehaald. Vrolijk, warm, kleurrijk en een bonte verzameling van producten met een ambachtelijk en industrieel karakter. Een term als eclectisch past exact bij deze stijltrend, als weerspiegeling van een inclusieve maatschappij.

Productingrediënten Blended Cultures

Er zijn weinig regels bij deze stijltrend. De vormen mogen organisch, maar evengoed industrieel vervaardigd zijn. In ieder geval zijn de vormen veelal uitgesproken decoratief. Het kleurenpalet is eveneens breed. Vergrijsde tinten worden gecombineerd met felle kleuren en natuurkleuren. Opvallende terugkerende kleuren zijn dieporanje en roesttinten. Dessins spelen een grote rol. Logisch, want dit soort patronen zijn een groot onderdeel van het productverhaal. Materialen mogen getekend, geprint, gewoven of gevlochten zijn. Of nog beter: een combinatie hiervan. 

Blended Cultures toepassen met bloemen

Je hoeft echt niet je gehele inboedel om te gooien en met verfrollers aan de slag te gaan om deze stijltrend bij jou thuis en buiten toe te passen. Met een paar simpele toevoegingen en aanpassingen, ben je weer helemaal up-to-date. Een vaas van keramiek geef je eigen accessoires alsof het een mens is. Oorbellen, ketting, misschien een paar mooie lippen. Tada! Welke bloemen helemaal bij deze stijltrend passen? Alles! Eigenlijk kan het niet misgaan. Maar probeer het eens met de kleurrijke gerbera, de exotische anthurium en verfijnde ranonkel

Bekijk ook de andere twee trends

Is Blended Cultures toch niet helemaal jouw ding? Bekijk dan ook de andere twee stijltrends van 2020: Inner retreat en Street Savage. We zijn super benieuwd hoe jij deze stijltrends gaat vormgeven. Deel het met ons via de hashtag #mooiwatbloemendoen.