Recept: zwoele chrysantenthee

Thee geschikt voor keizers

Een high tea staat of valt met een goede kop thee. Een mooi kopje met dito gouden randje, een pink in de lucht en zwoele aroma's die zo uit het kopje je neus in vliegen. Met dit recept voor een heerlijke chrysantenthee wordt 'tea for two' al snel een dagelijks middagritueel. 

Chrysant high tea Mooiwatbloemendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Dit heb je nodig:

  • 2 eetlepels (10 gr.) gedroogde chrysanten*
  • 1 kleine eetlepel gedroogde groene theeblaadjes
  • 1 eetlepel gedroogde peerstukjes (of appel/ dadel/abrikozenstukjes)
  • 6 kardemompeulen gekneusd
  • 3 steranijs
  • 1 liter water
Chrysant high tea Mooiwatbloemendoen.nl

Zo maak je chrysantenthee

Zet een pan op met 1 liter water en alle ingrediënten. Verwarm langzaam 15 minuten tegen de kook aan. Haal van het vuur en laat nog 5 minuten trekken.
Schenk het door een zeefje in 4 mokken of in een thermosfles. Garneer met verse chrysanten* bloemblaadjes.

Voeg naar smaak extra gedroogde peerstukjes toe voor natuurlijke zoetheid. Voeg vlierbessensiroop toe voor een extra bloemig effect. 

herfstige high tea

Wist je dat eetbare chrysanten enorm veelzijdig zijn? Je kunt er nog veel meer lekkers mee maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze heerlijke chrysantenbouillon en een cheesecake met chrysanten? Perfect voor een herfstige high tea! Zelf maken is simpel en succes is gegarandeerd. 

* Gedroogde en verse chrysanten zijn het beste te verkrijgen in september/oktober bij de Chinese toko. Check bij het verkooppunt of het ook daadwerkelijk eetbare chrysanten zijn!