Recept: verleidelijke siroopjes

Met een flinke knipoog naar freesia

Bij een heerlijke lunch of gezellig diner hoort ook een vloeibare lekkernij. Passend bij de liefdevolle gerechten hebben we drie recepten voor overheerlijke siroopjes voor je. Een sinaasappelsiroop met koriander en ginger ale, een frambozensiroop met limoen en scechuan peper en een roze & witte pepersiroop met tonic, citroen en grapefruit. Voor deze siroopjes lieten we ons flink inspireren door de kleuren en geuren van de freesia. Geniet van deze overheerlijke mocktails of cocktails!

RECEPT: VERLEIDELIJKE SIROOPJES Mooiwatbloemendoen.nl

Dit heb je nodig voor de sinaasappelsiroop (2 personen)

  • 250 ml vers sinaasappelsap

  • 1 tl korianderzaad

  • IJsblokjes

  • 1 koud flesje ginger ale van 300 ml  

  • Citroensap naar smaak

  • Eventueel: wodka

Kook het sinaasappelsap met het korianderzaad zachtjes in tot het diep donkergeel kleurt en licht stroperig is. Verwijder eventueel met een theelepel de korianderzaadjes. Verdeel de sinaasappelstroop over 2 glazen met ijsblokjes en vul verder aan met ginger ale en wat citroensap naar smaak. Voeg eventueel wat wodka toe. 

Dit heb je nodig voor de frambozensiroop (4 personen)

  • 250 g frambozen (vers of diepvries)

  • 4 el suiker

  • Sap van 1 limoen

  • 1 tl scechuanpeper, gevijzeld

  • Bruisend bronwater

  • IJsblokjes

Houd wat frambozen achter en doe de rest van de frambozen met de suiker en het limoensap in een steelpan en kook in tot een dikke moes. Druk de moes door een zeef, doe terug in de steelpan en voeg de scechuanpeper toe. Laat de frambozenpuree op het laagste vuur nog 10 minuten zachtjes koken. Voeg eventueel 1 el water toe als het te dik wordt. Breng eventueel nog wat meer op smaak met suiker en laat oplossen. Verdeel de frambozenpuree over de glazen, voeg een klein scheutje bronwater toe en roer goed los. Voeg ijs toe en vul verder aan met bronwater. 

Dit heb je nodig voor de roze & witte pepersiroop (4 personen)

  • 1 el roze peperkorrels

  • 1 tl witte peperkorrels

  • 5 el suiker

  • Tonic

  • IJsblokjes

  • Flinterdunne plakjes citroen en grapefruit

Stamp de roze en witte peper fijn in een vijzel. Verwarm de pepers in een steelpan met de suiker en 150 ml water en kook in 10 minuten in tot een siroop. Laat de siroop afkoelen. Verdeel de siroop naar smaak over 4 glazen en vul verder aan met tonic en ijsblokjes.

Kijk elkaar dan nu diep in de ogen aan en proost!