2 originele cadeau ideeën voor Moederdag

Met bloemen in de hoofdrol

Ontbijt op bed? Haar favoriete luchtje? Een handgeschreven kaart? Haar favoriete bonbons? Er zijn veel manieren om jouw moeder(figuur) te verwennen, maar één ding is zeker: van bloemen en zelfgemaakte cadeaus worden alle moeders blij. Dus wat kun je jouw moeder op 12 mei nou beter cadeau geven dan haar favoriete bloemen, waar je zelf een prachtige bloemenletter of boeket van maakt?

Extra fijn: Moederdag valt altijd in het begin van de lente, wanneer veel bloemen in bloei staan. Haal dus snel de benodigdheden in huis en show your love met deze 2 DIY's!

DIY: Mother's day monogram Funnyhowflowersdothat.co.uk
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

cadeau idee 1: maak een bloemenletter voor moederdag

Op zoek naar een origineler cadeau dan een standaard bosje bloemen? Mag het persoonlijker zijn dan een reep chocolade? En wil je jouw moederdagcadeau graag zelf maken? Verras je moeder(figuur) dan op Moederdag met een zelfgemaakte bloemenletter! Maak bijvoorbeeld de eerste letter van haar naam, of kies, net als in ons voorbeeld, voor de 'm' van mama.

Laat je voor je bloemenletter inspireren door de lievelingsbloemen van je moeder en haar lievelingskleur(en). Houd ze van rustige tinten, of mogen het knalkleuren zijn? Kies je voor een mono-letter (één bloemsoort) of ga je voor een mixed variant (verschillende soorten bloemen)? En kies je voor één bepaalde kleurtint of voor een bloemstuk met veel verschillende kleuren? Laat je hart spreken. Bekijk hieronder de benodigdheden en het stappenplan voor het maken van een bloemenletter. 

benodigdheden bloemenletter

 • Een selectie van de favoriete bloemen van je moeder. Wij gebruikten onder andere rozen, anjers, Lisianthus en Clematis. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor typische lentebloemen zoals tulpen, narcissen, freesia's, hyacinten.*  
 • Steekschuim in de vorm van de voorletter van je moeders naam, of gebruik de 'm' van mama. 
 • Een schaar.

*Tulpen en narcissen zijn klassieke lentebloemen, die haar direct lentekriebels bezorgen. Freesia's ruiken heerlijk, dus alleen al de geur van je zelfgemaakte monogram zorgt voor een vrolijk lentegevoel in huis! 

ZO MAAK JE zelf een bloemenletter voor moederdag

 1. Week het steekschuim volledig in water (het schuim krijgt dan een donkerdere kleur). Haal het schuim uit het water en plaats het op een vlak oppervlak.
 2. Bedenk hoe je de bloemen gaat schikken op het schuim. Heb je de perfecte plek voor de bloemen gevonden? Knip de bloemstelen dan schuin af met de schaar tot ongeveer 2,5-3cm. 
 3. Nu je bloemstelen de perfecte lengte hebben om in het schuim te steken, is het tijd om te gaan schikken! Neem eerst de grootste bloemen en prik de stelen voorzichtig in het schuim totdat ze stevig vastzitten. Voeg de kleinere bloemen toe tot het schuim bedekt is en je een mooie bloemletter hebt gemaakt. 
 4. Bekijk de letter van een afstand. Nog niet helemaal tevreden? Werk dan bij waar nodig. Tevreden over het resultaat? Dan is je letter klaar om cadeau te geven! 

cadeau idee 2: maak een mini boeket met je mini('s)

Op zoek naar een mooi cadeau voor Moederdag én een leuke activiteit voor jou én je kroost? Maak mini boeketten! Want jong geleerd is oud gedaan, en je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het aanwakkeren van de liefde voor bloemen. Toch? 

Benodigdheden mini boeket voor moederdag

 • De favoriete bloemen van je moeder(figuur) en die van je kind. Tip: als het kan, laat de kids de bloemen dan zelf uitzoeken. Weten ze de namen van de bloemen? En waarom kiezen ze juist die bloemen uit? Zoek de symboliek van de bloemen samen op. Voor je het weet leren jullie allebei een heleboel. Over elkaar, maar ook over bloemen. Wil je de lente in huis halen? Bekijk hier wat inspiratie voor een boeket met typische lentebloemen
 • Een vaasje of meerdere vaasjes. Tip: je kunt een mooi drinkglas, een waxinelichthouder of het schoongemaakte glas van een pot pindakaas gebruiken. Houd het water in de vaas zuiver en wees zorgvuldig met het gebruik van snijbloemenvoeding (zorg dat de bloemenvoeding niet in kinderhanden terechtkomt).  
 • Een mooie strik voor om de vaas.

zo maak je een mini boeket voor moederdag

 1. Bloemen in huis gehaald? Bedenk samen een plan de campagne. Maak bijvoorbeeld een maxi en mini boeket in dezelfde stijl. Het grote boeket voor op de eettafel en het kleine boeket voor op de kinderkamer. Of geef ze allebei weg aan oma! Ook leuk: maak zoveel mini-boeketjes als jullie kunnen bedenken en geef ze weg aan moeders om je heen. 
 2. Snijd de stelen schuin af met een scherp mes. Let goed op de kleine vingers wanneer jullie de stelen schuin gaan afsnijden!
 3. Zet de bloemen een schone vaas (of schone vaasjes) met water op kamertemperatuur (en voeg eventueel snijbloemenvoeding toe).
 4. Versiering mag natuurlijk niet ontbreken! Denk bijvoorbeeld aan een mooie, sierlijke strik voor om de bloemen of om de vaas.
 5. Alsjeblieft mama! 

Tip: bekijk dit artikel met de beste tips en tricks om de bloemen zo lang mogelijk mooi te houden in de vaas. 

mini boeket | boeket kind | lenteboeket | tulpen boeket

meer cadeau ideeën voor moederdag

Hoe ziet jouw bloemenletter en/of mini boeket eruit? We zijn benieuwd naar jouw creatie! Deel jouw moederdagcadeaus via Instagram of Facebook met de hashtag  #mooiwatbloemendoen. Kun je wel wat meer bloemige cadeau ideeeën gebruiken voor Moederdag? Ontdek deze bloemen met een ijzersterke symboliek, of ontdek deze bloemen voor moeders in je hart