Schijnt de zon? Dit is de factor 50 voor je bloemen

Ook bloemen hebben zonbescherming nodig

In de zomer wil je zo lang mogelijk genieten van de bloemen in de vaas, net als in elk ander seizoen. Heb je een prachtig boeket voor op de tuintafel, in de serre of vensterbank? Houd er dan rekening mee dat ook je bloemen beschermd moeten worden tegen de warmte en zonnestralen van de zon. Zo doe je dat.

Ook bloemen hebben zonbescherming nodig Mooiwatbloemendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Locatie, locatie, locatie

Staat je boeket in de vensterbank achter het glas? Zonnestralen kunnen vrij fel zijn en de blaadjes van je bloemen verschroeien. Op een warme, zonnige dag kun je daarom je bloemen beter op een plekje uit de zon zetten. Juist in de avond of nacht kun je op sommige dagen je boeket juist buiten zetten. Wanneer de hitte in je huis niet meer kan ontsnappen, is het soms buiten aangenaam koel.

Dorstlesser

Jij drinkt meer met warmer weer én doucht misschien eens extra. Gun je bloemen ook die extra verfrissende momenten. Een schone vaas is een must. Even goed schrobben met zeep en bleek! Bloemen die in vers water staan, fleuren direct op. Houd bladeren uit het water door deze te verwijderen. Vers water bijschenken is geen overbodige luxe.

Kies bewust

Bekijk eens welke typische lente- en zomerbloemen er zijn. Deze bloemen zijn perfect uitgerust voor het huidige klimaat. Is er toch een bloem die het te warm heeft gehad en ellendig over de vaas hangt? Verwijder deze snel zodat de andere bloemen lekker fris blijven.

meer zomerse inspiratie

Op zoek naar meer van dit soort zonnige bloemeninspiratie? Bekijk eens hoe je zelf een professioneel boeket draait, duik de keuken in voor een kaastaart met eetbare bloemen, of waan je langs de rand van het zwembad met dit tropische boeket. En volg je ons al op social media? Je vindt ons op Facebook, Instagram en Pinterest.