Recept: ijsbollen met bloemen

Aan smaak valt niet te twisten!
Geschatte leestijd: 2 minuten

Je zomerdrankje laten sprankelen? Dat doe je met deze ijsklontjes met eetbare bloemen, fruit en kruiden. Ze zijn niet alleen prachtig om te zien, maar geven ook een lekker smaakje aan je water of dorstlessende mocktail

Ijsbollen met bloemen Mooiwatbloemendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Dit heb je nodig

  • Eetbare bloemen*, zoals rozenblaadjes, Oost-Indische kers, lavendel
  • IJsblokjesvorm, vierkant óf een mooie bol
  • Vlierbloesemsiroop
  • Water (voor heldere ijsblokjes kan je het beste mineraalwater gebruiken)

Zo maak je het

Leg in ieder bakje van je ijsblokjesvorm een eetbare bloem. Giet er nu vervolgens langzaam koud water op. Gebruik daarvoor een maatbeker met tuitje. Leg ze dan voorzichtig in de vriezer. Na een paar uur zijn ze klaar. Naast bloemen kan je ook kruiden (blaadjes munt, rozemarijn, citroenmelisse) en fruit (frambozen, bosbessen) gebruiken.

Voor extra smaak meng je het water eerst met vlierbloesemsiroop. Die siroop heeft geen kleur waardoor de ijsblokjes helder blijven. Over helder gesproken, heldere ijsblokjes maken is een hele kunst waarvoor er verschillende technieken genoemd worden online. In ieder geval helpt het om een constante temperatuur in de vriezer te hebben (bijvoorbeeld door een losse koeler in de vriezen) en mineraal- of gedestilleerd water te gebruiken. Succes!

Meer zomerse inspiratie

Meer inspiratie nodig voor een florale lunch? Ontdek deze florale bloemenlollies, goedgevulde borrelplank met kaastaart gedecoreerd met eetbare bloemen en regendruppelcake met bloemen. Volg je ons al op social media? Je vindt ons op Facebook, Instagram en Pinterest.

*Dan nog even dit: zet nooit zomaar je tanden in een (snij)bloem of plant, gebruik alleen eetbare bloemen van gespecialiseerde leveranciers die geteeld zijn voor consumptie.