Recept: magische kokos-lavendel mocktail

Over smaak valt niet te twisten!

Dit dorstlessende zomerdrankje met lavendel en kokoswater heeft genoeg magie van zichzelf, maar laat je nog extra sprankelen met ijsblokjes met eetbare bloemen*, fruit en kruiden. En deze koelmakers geven ook nog een lekker smaakje aan je water of limonade.

Ijsbollen met bloemen Mooiwatbloemendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Dit heb je nodig

  • Het sap van 9 citroenen
  • 1,75 kopjes suiker
  • 8 kopjes kokoswater
  • 4 kopjes water
  • 0,5 kopje lavendelsiroop (recept onderaan)

Voor de lavendelsiroop:

  • 2 kopjes suiker
  • 1,5 kopje water
  • 3 eetlepels gedroogde lavendel
  • Voor een spannend effect: enkele druppels paarse voedingskleurstof

Zo maak je de mocktail

Doe het citroensap, de suiker, het kokoswater en het water in een grote kan en roer goed door tot alle suiker is opgelost. Giet de helft van de lavendelsiroop die je gemaakt hebt (recept hieronder) in de kan en roer opnieuw door. De hoeveelheid lavendelsiroop die je toevoegt hangt volledig af van je eigen smaak. 

Zo maak je de lavendelsiroop

Doe de suiker, het water en de lavendel in een steelpan met een dikke bodem. Breng aan de kook op een heet vuur, en laat gedurende 1 minuutje doorkoken. Verwijder van het vuur, zet een deksel op de pan en laat de lavendel 20 minuten trekken. Zeef het mengsel om de lavendel uit de siroop te verwijderen. Voeg eventueel enkele druppels voedingskleurstof toe, daarmee bereik je met het toevoegen van citroensap een spannend verkleurend effect. Laat afkoelen. In een luchtdichte container is deze siroop tot één week houdbaar in de koelkast.

Meer zomerse inspiratie

Meer inspiratie nodig voor een florale lunch? Duik de keuken in voor zoete bloemenlollies, een kaastaart met eetbare bloemen of vegan regendruppelcake met bloemen. En volg je ons al op social media? Je vindt ons op Facebook, Instagram en Pinterest.

*Dan nog even dit: zet nooit zomaar je tanden in een (snij)bloem of plant, gebruik alleen eetbare bloemen van gespecialiseerde leveranciers die geteeld zijn voor consumptie.