Recept: borrelplank met bloemenkaastaart

Keuzestress!

Maak jij vaak een borrelplank of charcuterieboard als je gasten verwacht? Je weet wel, zo’n heerlijke plank met allerlei kleine bites die je zo in je holle kies stopt. Helemaal niets mis mee, maar soms heb je wat nieuwe inspiratie nodig. Weg met de hummus en eiersalade, hallo heerlijkheden die prachtig staan in de tuin!

borrelplank met bloemenkaastaart Mooiwatbloemendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Dit heb je nodig

  • Verschillende zachte kazen (zoals brie en geitenkaas)
  • Eetbare bloemen*
  • Geitenkaasrolletje met bloemen*
  • Verschillende soorten crackers
  • Edamame dip
  • Noten assorti
  • Vijgen, artisjok, sinaasappel, passievrucht, snoeppaprika, dadels

Zo maak je het

Begin met een grote plank uit je collectie. Kies een mooie plek uit voor de taart gemaakt uit vier lagen kazen. Als een echte patissier maak je de kaastaart af met eetbare bloemen. Hieromheen bouw je uit met al het andere lekkers. Zet de crackers tegen de tapasschaaltjes met edamamedip en zwart sesamzaad zodat ze niet wegglijden. Om de rand van de plank leg je items neer die makkelijk te pakken zijn, zoals dadels, sinaasappels en paprika’s. Meer naar het midden toe de items die wat losser liggen zoals de noten, dadels en kruiden. Vergeet niet de lepeltjes, mesjes en kleine bordjes. Bon appétit!

meer zomerse inspiratie

Meer inspiratie nodig voor een florale borrel, lunch of diner? Duik de keuken in voor een zoete pavlova met bloemen, vegan regendruppelcake of spannende mocktails met bloemenijs. En volg je ons al op social media? Je vindt ons op Facebook, Instagram en Pinterest.

*Dan nog even dit: zet nooit zomaar je tanden in een (snij)bloem of plant, gebruik alleen eetbare bloemen van gespecialiseerde leveranciers die geteeld zijn voor consumptie. 

borrelplank met bloemenkaastaart Mooiwatbloemendoen.nl