Recept: vegan regendruppelcake met bloemen

Ideaal hap-slik-wegje tussen de gangen door
Geschatte leestijd: 2 minuten

De regendruppelcake is afgeleid van een Japans dessert genaamd mizu shingen mochi en heeft als belangrijkste ingrediënt: agar. Agar is een geleermiddel gemaakt van zeewier. Het is veganistisch, calorievrij, vetvrij, smaakloos, zero carb en vol vezels. Je kunt het eenvoudig vinden op een Aziatische markt, in een natuurvoedingswinkel of online. Het wordt verkocht als poeder, vlokken, stokjes of voorverpakt in dozen met suiker al gemengd. Met eetbare bloemen* wordt de regendruppelcake bijna te mooi om op te eten.

vegan regendruppelcake met bloemen Mooiwatbloemendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Hoe smaakt het?

Regendruppeltaarten voelen aan als JELL-O maar niet zo stevig en zeker delicater. Ze smaken als premium, extra verfrissend water, gewoon altijd zo zoet. Wat betreft het gevoel van het eten ervan? Het begint met het gevoel een delicate JELL-O in je mond te stoppen - en dan smelt het gewoon in water. Ideaal als paletreiniger tussen de gangen door.

Dit heb je nodig

  • 2 kopjes bronwater
  • ½ theelepel agar poeder of vlokken
  • ½ theelepel suiker
  • Eetbare bloemen*
  • Silliconenmal

Zo maak je het

Kook water en voeg agar toe en haal van het vuur. Regelmatig roeren tot agar is opgelost. Voeg suiker toe en roer tot opgelost. De vloeistof moet volledig helder zijn. Giet of lepel het mengsel in mallen. Voeg eetbare bloemen toe en zet het in de koelkast gedurende minimaal twee uur om te stollen.

vegan regendruppelcake met bloemen Mooiwatbloemendoen.nl

meer zomerse inspiratie

Meer inspiratie nodig voor een florale lunch? Ontdek onze zoete pavlova met bloemen, goedgevulde borrelplank met kaastaart gedecoreerd met eetbare bloemen en spannende mocktails met bloemenijs. Volg je ons al op social media? Je vindt ons op Facebook, Instagram en Pinterest.

*Dan nog even dit: zet nooit zomaar je tanden in een (snij)bloem of plant, gebruik alleen eetbare bloemen van gespecialiseerde leveranciers die geteeld zijn voor consumptie.