Nationale Tulpendag

Voor in je agenda: het is weer tijd voor tulpen!

Het is dit jaar de 10e editie van de Nationale Tulpendag. En ondanks dat we het dit jaar niet samen kunnen vieren in de tulpenpluktuin op de Dam, trappen we het seizoen toch feestelijk af op zaterdag 16 januari. Dit jaar is het thema 'Let's Connect'. Alhoewel verbinding tussen mensen nu moeilijk is, verlangen we meer dan ooit naar contact. Juist de tulp kan deze connectie maken want ze staat symbool voor hoop en positiviteit.

tulpenboeket

TulipTime

Geen volle Dam dus met tulpen helaas. Om de pijn een beetje te verzachten worden er morgen honderden boeketten tulpen weggegeven via de facebook pagina van TulipTime. Naar verwachting zijn de boeketten snel uitgedeeld, dus wees er op tijd bij. Geef het boeket een mooi plekje in je eigen huis om de boel op te vrolijken of geef het boeketje weer door aan iemand die het deze tijden extra goed kan gebruiken. 

De boodschap van tulpen
Onstuimige liefde, genegenheid, hoop of positiviteit. Tulpen hebben een rijke symboliek. En dat is leuk, want tulpen maken een mooi cadeau. Dus geef je een bos aan iemand weg, dan geef je ook een boodschap. In onze bloemenwijzer lees je meer over de symboliek van tulpen. 

Zo geniet je extra lang van je tulpen

Kies een vaas, tulpen zijn niet zo kieskeurig dus elke vaas is prima, en plaats ze erin. Ga bijvoorbeeld voor een echte tulpenvaas en plaats de tulpen in de tuitjes. Of zet de tulpen eens solo in kleine vaasjes verspreid door je huis. Lees vervolgens nog even onze verzorgingstips zodat je extra lang van je tulpen kan genieten. Voelt het stiekem al een beetje als lente in huis? 

Het tulpenseizoen is weer geopend! Vergeet je niet om jouw bos vast te leggen in een foto? Deel het met ons op Facebook of Instagram met de hashtag #tulpentijd #tuliptime #mooiwatbloemendoen.