Nationale Tulpendag

Voor in je agenda: het is weer tijd voor tulpen!
Geschatte leestijd: 2 minuten

Op zaterdag 15 januari was het zo ver: de 11e editie van de Nationale Tulpendag! Tulpen Promotie Nederland (TPN) heeft vanwege de voortdurende pandemie besloten om, net als in 2021, geen pluktuin op de Dam in Amsterdam aan te leggen. Niet getreurd! De aftrap van het tulpenseizoen werd op een andere, feestelijke manier ingevuld. Uiteraard werd ook dit jaar in de hoofdstad luidkeels (en op gepaste afstand van elkaar) 'Tulpen uit Amsterdam' gezongen. 

tulpenboeket
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

share happiness

Ieder jaar staat Nationale Tulpendag in het teken van een bepaald thema. Dit jaar is het thema 'Share Happiness'. En dat is niet voor niets! De tulp tovert een glimlach op je gezicht. We zeggen daarom ook wel dat een bos tulpen een vrolijkheidsgarantie heeft. En die vrolijkheid wordt gedeeld als je een ander blij maakt met een bosje tulpen. Verder is er dit jaar een bijzondere rol weggelegd voor André van Duin. Met zijn vrolijkheid zorgt hij voor verbinding tussen mensen ongeacht leeftijd, geslacht, achtergrond of geaardheid. En dat is precies waar het thema 'Share Happiness' voor staat! 

De boodschap van tulpen

Onstuimige liefde, genegenheid, hoop en positiviteit. Tulpen hebben een rijke symboliek. En dat is leuk, want tulpen maken een mooi cadeau. Dus geef je een bos aan iemand weg, dan geef je ook een boodschap. In onze bloemenwijzer lees je meer over de symboliek van tulpen. 

Zo geniet je extra lang van je tulpen

Kies een vaas, tulpen zijn niet zo kieskeurig dus elke vaas is prima, en plaats ze erin. Ga bijvoorbeeld voor een echte tulpenvaas en plaats de tulpen in de tuitjes. Of zet de tulpen eens solo in kleine vaasjes verspreid door je huis. Lees vervolgens nog even onze verzorgingstips zodat je extra lang van je tulpen kan genieten. Voelt het stiekem al een beetje als lente in huis? 

meer informatie - TULIPTIME

De start van het nieuwe tulpenseizoen wordt gevierd in heel Nederland. Via de Instagram- en Facebookpagina van TulipTime wordt je op de hoogte gehouden van alle activiteiten. Daarnaast organiseren veel bloemisten en supermarkten in januari 2022 bijzondere tulpenacties die in het teken van 'Share Happiness' staan. 

Share your happiness en deel jouw tulpengeluk met ons! Dat kan via Facebook of Instagram met de hashtags #tulpentijd #tuliptime #mooiwatbloemendoen.