Nationale Tulpendag

Voor in je agenda: het is weer tijd voor tulpen!

Op zaterdag 20 januari is het zo ver: de 13e editie van de Nationale Tulpendag! De feestelijke aftrap van het tulpenseizoen wordt gevierd op het Museumplein in Amsterdam. Hier wordt door Tulpen Promotie Nederland (TPN) ook een pluktuin aangelegd, zodat bezoekers naar huis gaan met een gratis bosje tulpengeluk. Uiteraard wordt ook dit jaar luidkeels 'Tulpen uit Amsterdam' gezongen. 

tulpenboeket
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

nationale tulpendag: een feest voor jong en oud

Ieder jaar staat Nationale Tulpendag in het teken van een bepaald thema. Dit jaar is het thema 'Let's Dance'. In het centrum van Amsterdam zal deze oer-Hollandse dag worden gevierd door tienduizenden Nederlanders en toeristen. Iedereen is welkom en het is een feest voor jong en oud! Op het Museumplein wordt een pluktuin aangelegd met ruim 200.000 tulpen. Vanaf 13:00uur wordt de pluktuin geopend en mag iedereen een gratis bosje tulpen plukken. 

De symboliek van tulpen

Onstuimige liefde, genegenheid, hoop en positiviteit. Tulpen hebben een rijke symboliek. En dat is leuk, want tulpen maken een mooi cadeau. Dus geef je een bos aan iemand weg, dan geef je ook een boodschap. In onze bloemenwijzer lees je meer over de symboliek van tulpen. 

verzorgingstips voor tulpen

Lees vervolgens ook nog even onze verzorgingstips zodat je extra lang van je tulpen kan genieten! Wist je bijvoorbeeld dat je tulpen bij thuiskomst het beste eerst een uurtje in papier of folie in je vaas kunt zetten? De tulpen zuigen zich dan vol met water en trekken zich als het ware recht in het folie/papier. Ook een koperen munt in je tulpenvaas en een gaatje in de steel prikken (net onder de tulp) zorgt ervoor dat je langer van je tulpen geniet. 

meer informatie - tulpentijd

De start van het nieuwe tulpenseizoen wordt gevierd in heel Nederland. Via de website en Facebookpagina van Tulpentijd wordt je op de hoogte gehouden van alle activiteiten. Daarnaast organiseren veel bloemisten en supermarkten in januari 2024 bijzondere tulpenacties die in het teken staan van 'Let's Dance'.

Word jij ook zo blij van tulpen? Haal een bosje tulpengeluk in huis en deel dat met ons! Dat kan via Facebook of Instagram met de hashtags #tulpentijd #tuliptime #mooiwatbloemendoen.