Nationale Tulpendag

Voor in je agenda: het is weer tijd voor tulpen!
Geschatte leestijd: 2 minuten

Op zaterdag 21 januari is het zo ver: de 12e editie van de Nationale Tulpendag! De feestelijke aftrap van het tulpenseizoen wordt dit jaar gevierd op het Museumplein. Hier wordt door Tulpen Promotie Nederland (TPN) ook een pluktuin aangelegd, zodat bezoekers naar huis gaan met een gratis bosje tulpengeluk. Uiteraard wordt ook dit jaar luidkeels 'Tulpen uit Amsterdam' gezongen. 

tulpenboeket
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

typical dutch

Ieder jaar staat Nationale Tulpendag in het teken van een bepaald thema. Dit jaar is het thema 'Typical Dutch'. Treffender kan haast niet, want denk je aan Nederland, dan denk je aan tulpen! In het centrum van Amsterdam zal deze oer-Hollandse dag worden gevierd door tienduizenden Nederlanders en toeristen. Iedereen is welkom en het is een feest voor jong en oud.

De boodschap van tulpen

Onstuimige liefde, genegenheid, hoop en positiviteit. Tulpen hebben een rijke symboliek. En dat is leuk, want tulpen maken een mooi cadeau. Dus geef je een bos aan iemand weg, dan geef je ook een boodschap. In onze bloemenwijzer lees je meer over de symboliek van tulpen. 

Zo geniet je extra lang van je tulpen

Kies een vaas, tulpen zijn niet zo kieskeurig dus elke vaas is prima, en plaats ze erin. Ga bijvoorbeeld voor een echte tulpenvaas en plaats de tulpen in de tuitjes. Of zet de tulpen eens solo in kleine vaasjes verspreid door je huis. Lees vervolgens nog even onze verzorgingstips zodat je extra lang van je tulpen kan genieten. Voelt het stiekem al een beetje als lente in huis? 

meer informatie - tulpentijd

De start van het nieuwe tulpenseizoen wordt gevierd in heel Nederland. Via de website en Facebookpagina van Tulpentijd wordt je op de hoogte gehouden van alle activiteiten. Daarnaast organiseren veel bloemisten en supermarkten in januari 2023 bijzondere tulpenacties die in het teken staan van 'Typical Dutch'.

Word jij ook zo blij van tulpen? Deel jouw tulpengeluk met ons! Dat kan via Facebook of Instagram met de hashtags #tulpentijd #tuliptime #mooiwatbloemendoen.