Nationale Tulpendag

Kom tulpen plukken op de Dam in Amsterdam

Noteer alvast in je agenda: zaterdag 21 januari is het Nationale Tulpendag 2017. Dan wordt in Amsterdam de officiële aftrap van het tulpenseizoen gegeven. De pluktuin is open van 13.00 tot 16.30 uur. 

Tulpendag 2017 Mooiwatbloemendoen.nl

Tulpen plukken

De Dam in Amsterdam wordt door kwekers omgetoverd tot een tulpenpluktuin met maar liefst 200.000 kleurrijke tulpen om de officiële start van het tulpenseizoen in te luiden. Het thema van Nationale Tulpendag 2017 is Dutch Design. Net als tulpen is dat een Nederlands visitekaartje voor de hele wereld. 

Floris Hovers

In het kader van het Dutch Design-thema, maakt kunstenaar Floris Hovers het tuinontwerp. Ook opent hij de tuin. Hovers: “Met mijn werk zet ik graag de schoonheid van de eenvoud centraal. De tulp is wat dat betreft misschien wel de ultieme bloem. Voor het tuinontwerp heb ik bloeiende bollenvelden als uitgangspunt genomen. Als knipoog naar de wonderlijke natuur zijn in de lange banen ook kleine vlakken met een kleurafwijking aangebracht.” 

Gear-vaas

Floris Hovers is naast de ontwerper van de tulpentuin ook designer van onder andere de Gear-vaas. Deze stoere vaas is geïnspireerd op een motorblok en is een ideaal pronkstuk voor tulpen.

Dagje uit

Nationale Tulpendag op de Dam is een gezellig dagje uit en toegankelijk voor iedereen. Vanuit verschillende plekken in ons land - ook vanuit Duitsland - organiseren touroperators busreizen voor een dagtripje naar Amsterdam en er zijn speciale parkeertarieven voor bezoekers. De pluktuin ligt op 5 minuten loopafstand van Amsterdam CS.

Selfie met tulpen

We hopen je te zien op de Dam in Amsterdam op 21 januari. Laat je ons weten hoe je het tulpenfeestje vond? Of maak een leuke selfie van jezelf met jouw tulpen en laat deze achter op onze Facebookpagina of Twitter met de hashtag #tulpendag.

Nationale Tulpendag Mooiwatbloemendoen.nl
Nationale Tulpendag