DIY: Fabergé-like-eieren voor Pasen

Pracht en praal paasei
Geschatte leestijd: 2 minuten

Tussen 1885 en 1917 maakte goudsmid Peter Carl Fabergé 69 rijkelijk met goud en edelstenen gesierde Fabergé-eieren. Veel van deze eieren werden gemaakt in opdracht van de Russische tsaren, die ze als paasgeschenk aan hun vrouwen gaven. Voor deze DIY goten wij het traditionele Fabergé-ei in een nieuw, bloemig jasje!

DIY Fabergé-ei met bloemen Mooiwatbloemendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste bloemen inspiratie

Dit heb je nodig

Zo maak je het

Kook het ei tot deze hard is en laat het vervolgens volledig afkoelen. Nu is je ei stevig genoeg om mee te werken. Kies een mooie basiskleur verf, leg het ei in een verfbad en laat daarna drogen.

Terwijl het ei droogt, kun jij alvast aan de slag met de bloemetjes. Knip ze zo fijn mogelijk en zo dicht mogelijk tegen de knop af. Met een lijmpistool kun je deze delicate bloeiers op het ei bevestigen. Varieer in kleur en vorm, daarmee krijgt het ei een mooie rijke look. Hallo Fabergé!

Klaar? Zet het ei als pronkstuk op tafel. In een vintage eierdop of op een mooi zilver of gouden ringetje.

meer (paas)inspiratie

Heb jij het DIY-en te pakken en kun je wel wat meer inspiratie gebruiken om van Pasen een floraal feestje te maken? Ga dan eens aan de slag met een ei-catching boeket, decoreer eieren met bloemblaadjes of laat je inspireren door ons paasdossier vol vrolijke paasinspiratie en tips. Deel je jouw paas-creaties met ons via Instagram of Facebook, met de hashtag #mooiwatbloemendoen?