Boeketrecept: kleurenspektakel met de gerbera

Daar kan vast nóg een kleurtje bij!

Van bloemen worden we blij. En bloemen in alle kleuren op tafel is een winnend recept voor een groter wordend paar ogen, brede glimlach en ooh’s en aah’s. Zo’n regenboogboeket maak je met de vrolijke en veelzijdige gerbera. 

Gerbera Mooiwatbloemendoen.nl

Dit heb je nodig:

Wat is je lievelingskleur? En daarna? En dáárna? Als je een boeket samenstelt met gerbera’s hoef je nooit te kiezen. Geel, roze, rood, paars, wit, oranje. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een bijpassende kleur of verschijningsvorm. Haal de mooiste soorten bij de bloemist en combineer ze met seringen, bouvardia, alchemilla, statice en green trick. Dat levert je gegarandeerd én een bonte bos én vrolijke gezichten op. 

Is dat een gerbera?

We kunnen de klassieke gerbera allemaal uittekenen. Letterlijk. De bloem heeft een simpele opzet die nooit verveelt. Ken je ook de andere vele soorten gerbera’s? Die met een prachtig hart van zwart of groen of in een andere vorm: enkel- en dubbelbloemig, pompon- en spidervormen. Ja, ook dat zijn gerbera’s! 

De betekenis verzin je zelf 

Gerbera’s staan niet bekend om hun symboliek. Wel staan ze bekend om hun vermogen iedereen een glimlach op het gezicht te toveren. Het is ook wel eens fijn een boeket te geven zonder al te veel poespas, maar gewoon omdat je de ander blij wilt maken. En laat dat nou exact zijn waar de veelzijdige gerbera goed in is!