Lievelingsbloem

Wat is jouw lievelingsbloem?

Een lievelingsbloem, die moet je niet voor jezelf houden. Laat iedereen weten welke bloem jouw favoriet is, zodat zij daarmee een glimlach op je gezicht kunnen toveren. En ken jij de lievelingsbloem van je lief, je beste vriend(in) of je moeder, dan geef je hen voortaan ook een sprankeling bij een boeket. Want dat is wat een lievelingsbloem doet. Kijk maar! 

 

Het verhaal achter jouw lievelingsbloem

Aan jouw lievelingsbloem zit vast een verhaal. Een herinnering aan dat bijzondere moment in je leven. Omdat het over de liefde ging, over vriendschap of over een andere gebeurtenis die je leven op z'n kop zette. Een klein gebaar waardoor je nu weer de slappe lach krijgt, of kippenvel. Toen bloemblaadjes jouw zoute tranen stelpten of zorgenloos ritselden in de zomerzon.

Geef niet zomaar een bloem

Maar ken je ook het verhaal achter de lievelingsbloem van je vrienden en familie? Het lijkt misschien onbelangrijk om iemand zijn lievelingsbloem te weten, maar dat is het niet. Als je iemand zijn of haar lievelingsbloem geeft, dan wordt het cadeau waardevoller. Een publicatie in de Journal of Personality and Social Psychology* geeft aan dat we in vriendschappen verwachten dat we een persoonlijk cadeau krijgen. Dit maakt de verbinding tastbaar, waarmee je de intimiteit van de relatie benadrukt. Genoeg reden om jouw lievelingsbloem te delen én erachter te komen wat de favoriete bloem is van andere mensen in je leven.

* Bron: J.H. Berg/R.D. McQuinn: Attraction and Exchange in Continuing and Noncontinuing Dating Relationships. In: Journal of Personality and Social Psychology, 50 (May) 1986, S. 942 - 952.