De lievelingsbloem van Leco van Zadelhoff

“De orchidee is de haute couture onder de bloemen”

Als je voornaam het heeft geschopt tot synoniem voor stijl, dan zijn wij natuurlijk extra benieuwd naar je lievelingsbloem. Lees mee en ontdek de florale favoriet van haarstylist/ visagist/ stijlcoach Leco van Zadelhoff.

Van huis uit meegekregen

“Mijn liefde voor bloemen heb ik van huis uit meegekregen. Mijn moeder had altijd bloemen staan thuis, nam ook altijd bloemen mee voor anderen en deed de bloemen in de kerk. Dat heeft ze aan mij doorgegeven. Wij zijn echt zo’n gezin dat bloemen meeneemt als we ergens op bezoek gaan.”

Lievelingsbloem: Phalaenopsis

“Ik geef graag een paar stelen Phalaenopsis omdat ik die orchidee heel mooi vind. Vooral de witte. De bloem heeft een hele mooie organische vorm die ik heel spannend vind en wat het mijn lievelingsbloem maakt. Het was ook de lievelingsbloem van Halston, een beroemde modeontwerper in de jaren ‘70. Hij heeft zelfs een boek gemaakt over de orchidee en de bloem daarmee mode-technisch op de kaart gezet.”

Lekker thuiskomen met bloemen

“Een Phalaenopsis heeft niet veel nodig in mijn ogen, gewoon een paar van deze bloemen is voldoende. De schoonheid van bloemen is voor mij het pure. Geur, kleur, vorm: het is emotie. En dat doen bloemen met mij. Ik kan heel ongelukkig worden als ik geen bloemen thuis heb staan en heel gelukkig zijn als ik wel bloemen in huis heb. Als ik op vakantie ben dan bel ik altijd even met mijn bloemist, die mijn huissleutel heeft, en vraag hem om bloemen neer te zetten. Dat is voor mij zo lekker thuiskomen.”

Phalaenopsis en de roos

“Met het geven van bloemen bedenk ik altijd wel: wat vind iemand mooi, waar houdt iemand van? Ik vind het leuk om daar over na te denken, dat je niet standaard iets weg rukt uit een winkel en dan zegt ‘alsjeblieft’. Een Phalaenopsis is artistiek, creatief, stijlvol, tijdloos. En als het iets romantischer moet dan kom ik uit op een roos. Ik geef ook graag rozen, vind ik mooi. Dat heeft ook met de symboliek van de roos te maken.”

Haute couture

“Als ik mijn ogen sluit en denk aan een Phalaenopsis, dan zie ik een hele mooie witte bloem, omdat ik een voorliefde heb voor wit. En ik denk aan Thailand, waar je alle kleuren door elkaar ziet in de natuur. Dat heeft iets. Voor mij staat deze orchidee synoniem aan allure, smaak, artistiek, creatief, maar ook aan buitenland, aan Aziatisch, aan heel warm. Eigenlijk is de Phalaenopsis de haute couture onder de bloemen.”
 
Bekijk de behind the scenes-video van de fotoshoot.

 

En jij?

We vinden het leuk om te horen wat jouw lievelingsbloem is en waarom. Laat het ons weten op onze Facebookpagina!

Leco van Zadelhoff is haarstylist, visagist en stijlcoach. Ook schreef hij boeken over beauty en haar en was hij te zien als stijlexpert in RTL Boulevard en Shownieuws. Daarnaast ken je hem misschien van beauty shoots in Beau Monde of zijn webwinkel voor haarproducten.