The Manor Blooms lookbook

Bekijk de 14 bloemencreaties van Edwin Oudshoorn

Exclusief voor Mooiwatbloemendoen.nl heeft ontwerper Edwin Oudshoorn levendige couture creaties ontworpen met veertien Lievelingsbloemen in samenwerking met The Wunderkammer. Afgelopen donderdag werd de collectie gepresenteerd in een private mansion aan 't Nes 116. 

De vele gasten, pers en vrienden wisten niet precies wat er te zien zou zijn voordat ze de bloeiende Manor binnenstapten. Verwachtingsvol traden ze dan ook het huis binnen en begaven zich van de ene kamer naar de andere, van de nok van het huis tot diep in het souterrain. Een kapsalon vol gerbera's, een bloedend bruidje bij de tombe van de kapel, gladiolen rondom een koperen bad en een Alice-in-Wonderland theekransje; alle zeven ruimtes ontvouwden zich stuk voor stuk aan het rondlopende publiek, dat zo'n bloemrijke en mystieke show niet had zien aankomen.

Iedere kamer vertelde een of meer verhalen over de veertien Lievelingsbloemen in de vorm van de creaties en het decor. Zazi, een bekend muzikaal trio, ging gehuld in drie verschillende creaties van Edwin Oudshoorn en speelde akoestische liedjes in de laatste kamer van het huis. Alle gasten kregen na de show hun Lievelingsbloem mee.

Lookbook

Hieronder alle veertien bloemen & creaties, inclusief uitleg van Edwin Oudshoorn.

The Manor Blooms: Edwin Oudshoorn en Mooiwatbloemendoen.nlGladiool

"Kimono van zijde satijn, met een print van aquarel schilderingen en inkt-tekeningen van de gladiool.” ~ ‘Gladius’ betekent ‘zwaard’, vandaar; symbool van kracht, overwinning en trots.

The Manor Blooms: Edwin Oudshoorn en Mooiwatbloemendoen.nl

Chrysant

“Cape van chrysanten en veren op een tule korset en kort broekje van ruwe zijde.” ~ Oorspronkelijk uit China en Japan, brengt deze ‘gouden bloem’ warmte en kleur. Ze staat bij uitstek voor geluk en gezondheid.

The Manor Blooms: Edwin Oudshoorn en Mooiwatbloemendoen.nlHortensia

“Mantelpak met kraag en manchet van blauwe hortensia.” ~ Ook wel Hydrangea genoemd, straalt uitbundige overvloed uit en daarmee dankbaarheid, gratie en schoonheid.

The Manor Blooms: Edwin Oudshoorn en Mooiwatbloemendoen.nlAlstroemeria

“Zijde organza cocktailjurk met degrade print van groene blaadjes, onder een jurk van gele geprinte bloemen en versierd met Alstroemeria’s.” ~ De zes bloemblaadjes van de Alstroemeria staan voor begrip, humor, geduld, medeleven, daadkracht en respect. En daarmee voor een langdurige vriendschap.

The Manor Blooms: Edwin Oudshoorn en Mooiwatbloemendoen.nlAster

“Overgrote zijde operajas met schouder details, gedragen over een tule jurk bezaaid met herfst astertjes.” ~Herfstvreugde en gelukkige ouderdom, beloven deze bloemhoofdjes.

The Manor Blooms: Edwin Oudshoorn en Mooiwatbloemendoen.nlAnthurium

“Asymmetrische lila latex jurk met strik en corsage van de anthurium op een transparante kanten jurk.” ~Deze bloeiende (‘anthos’) staarten (‘oura’) staan voor exotische schoonheid.

The Manor Blooms: Edwin Oudshoorn en Mooiwatbloemendoen.nlAnjer

“Een korset van bloedrode anjers, die vlooit naar een jurk van crêpe zijde, naar onder toe transparant uitlopend in een sleep.” ~ Renaissanceschilders uit de 15de en 16de eeuw kozen haar niet voor niets als figurant in hun verlovingsscènes; zinnebeeld voor hartstocht, verlangen en romantiek.

The Manor Blooms: Edwin Oudshoorn en Mooiwatbloemendoen.nlGerbera

“Cocktailjurk van satijn met ingeweven cirkels met een rand van bonte gerbera’s.” ~ “Door jou wordt alles mooier” zegt haar aanwezigheid. Haar kleurrijke en zonnige uitstraling en speelse vormen beloven vrolijkheid en gezelligheid.

The Manor Blooms: Edwin Oudshoorn en Mooiwatbloemendoen.nlDahlia

“A-lijn jurk van katoen met kleurrijke print en witte kraag, versierd met talloze Dahlia’s.”  ~ Symbool voor weelde en kracht, oh, Mexicaanse schone. 

Lookbook The Manor Blooms van Edwin Oudshoorn - Mooiwatbloemendoen.nlRoos

“Een boeket van rozen gebonden op een korset met franjerok, ingepakt in linnen.” ~ Vooral rode rozen van de “Koningin van de Bloemen” zijn onlosmakelijk verbonden met de liefde, haar doornen maken je bewust dat de liefde niet altíjd over rozen gaat.

The Manor Blooms: Edwin Oudshoorn en Mooiwatbloemendoen.nlLelie

“Een boeket van lelies gebonden op een korset met franjerok, ingepakt in linnen.” ~ In de tijd van de Grieken en Romeinen kregen bruiden een kroon van lelies, in de hoop op een puur en vruchtbaar leven. Zegt vrouwelijkheid en zuiverheid, maar ook vergankelijkheid; zoals het leven niet zonder de dood kan.

The Manor Blooms: Edwin Oudshoorn en Mooiwatbloemendoen.nl

Lisianthus (links)

“Capje gedecoreerd met lisianthus, gedragen op een zijde voile jurk met sleep.” ~ Krachtig symbool van waardering, dankbaarheid en charisma.

Delphinium (midden)

“Zijde crêpe jurk met sleep gecombineerd met een boa van Delphinium.” ~ De naam ‘Ridderspoor’ verraadt het al, deze bloem belooft je bescherming.

 Orchidee (rechts)

“Zijde crêpe jurk met sleep, gedecoreerd met een waterval van orchideeën.” ~ Stijlicoon en lievelingsbloem van Jackie Kennedy. Ook boodschap van zuivere vriendschap; geef een kus voor iedere bloem, zoals de Brazilianen dit doen.

Welke florale jurk is jouw favoriet?

 

Fotografie: Melody Lieftink