De lievelingsbloem van Fred van Leer

"Een huis zonder bloemen is voor mij niet af"

Hij steekt zijn stijlvolle mening doorgaans niet onder stoelen of banken. Dus zijn wij benieuwd naar de lievelingsbloem van stylist en tv-persoonlijkheid Fred van Leer. Een interview over de liefde voor bloemen en zijn lievelingsbloem in het bijzonder. 

Liefde voor bloemen

"Mijn liefde voor bloemen begon toen ik alleen ging wonen. Zonder verse bloemen is een huis geen huis, dus ik heb ze altijd. Vaste prik op vrijdag of zaterdag is dan ook een tripje naar de bloemist. Heerlijk. Als ik geen bloemen in huis heb, kan ik zelfs 's-nachts nog denken: ik moet ze nu gaan kopen. Ik geef ook graag bloemen cadeau, ik geef altijd iets weg wat ik zelf zou willen ontvangen. Dus inderdaad, een hele grote bos."

Lievelingsbloem: hortensia

"Mijn lievelingsbloem is de hortensia. Robuust en hij blijft heel lang staan. Dat vind ik dus heel lekker, want een bloem moet niet alleen mooi maar ook stevig zijn. Als na drie dagen alles al op half zeven hangt dan word ik chagrijnig. Het mooiste vind ik een hortensia als 'ie heel groen en fris is, stoer, vol en heel groot. Bovendien houd ik van de ronde hortensiavorm in mijn huis. Ik heb veel vierkante spullen maar de clash met rond vind ik vaak heel mooi, al klinkt dat misschien heel gek."

Styling, interieur, bloemen

"Styling, interieur, bloemen, planten: eigenlijk hoort het allemaal bij elkaar. En ja, ik denk daar altijd over na en kan wel eens een uur bij de bloemist staan. Soms haalt hij speciaal voor mij een tak van de veiling, want die wil ik dan per se hebben. Ik houd heel erg van de Hollywood Regency-stijl en daar passen sommige bloemen heel goed bij, of ik laat het net even clashen met een andere bloem. Net als bij kleding denk ik nooit in setjes. Juist het weghalen van een specifiek stuk wat er eigenlijk wel tussen hoort maakt het interessant, het draait allemaal om eigenheid en identiteit."

Een hortensia maakt het af

"Ik hou van de rijkdom in een huis en die rijkdom zit niet in geld, maar zit in het zoeken naar spullen. Ik ben altijd op zoek naar mooie spullen, of het nou op een rommelmarkt is of bij Christie’s bij wijze van spreken. Het is het bij elkaar brengen van werelden en zo’n hortensia maakt dat voor mij wel af. Vol en rond en bombastisch, ja een beetje overdaad. Heerlijk!"

Bekijk de behind the scenes-video van de fotoshoot.


En jij?

We vinden het leuk om te horen wat jouw lievelingsbloem is en waarom. Laat het ons weten op onze Facebookpagina. Dank je wel alvast!

Fred van Leer is stylist en televisiepersoonlijkheid. Je kent hem vast van Dames in de Dop, RTL Boulevard, X-Factor en natuurlijk Shopping Queens en Hollands Next Topmodel.