Liefde en bloemen maken het verschil

De styling van een tafel doe je zo
Geschatte leestijd: 2 minuten

De gasten zijn uitgenodigd, je hebt uren in de keuken gestaan en je hebt er zin in. Om de puntjes op de i te krijgen en het samenzijn echt helemaal af te maken, kun je nog een stylingboost geven aan je tafel. Hoe je dat doet? Met liefde en bloemen natuurlijk!

Aan tafel!

Het eten smaakt nog lekkerder op een mooi gedekte tafel. Trek een tafelkleed met zoete print, het liefst een bloemenprint natuurlijk, uit de kast. Een goed begin. Plaats nu de borden, het bestek en de glazen op tafel. Zie je hoeveel ruimte je nog hebt? Tijd voor bloemen! Pak alle glazen vaasjes uit de kast, waterglaasjes tellen ook. In ieder vaasje steek je 1 of 2 bloemen. Om in de romantische sferen te blijven kies je voor een of meerdere van de liefdesbloemen: ranonkel, anjer, freesia en roos. Is er een steel geknakt of loopt er een bloem op haar einde? Niet getreurd, strooi losse bloemblaadjes over de tafel voor een luxueus gevoel.

De volgende stap

De tafel ziet er nu super uit. Wil je nog een stapje verder gaan? Je kunt ervoor kiezen naamkaartjes te maken, maar ook kun je een DIY-project doen. Bijvoorbeeld een kroonluchter die vol met bloemen hangt. Het is een werkje en zorgt voor een flinke bos op de wangen, maar reken er maar op dat je veel oooh's en aaah's te horen krijgt.