Laat de liefde ontluiken in vier stappen

Voor iedere fase een bloem

Liefde op het eerste gezicht mag je dan zijn overkomen, het neemt niet weg dat je alsnog wat liefdesstappen gaat doorlopen samen. Want hallo! Flirten, verlangen en verleiden wil je echt niet overslaan. Toch? Doorloop alle stappen van een ontluikende liefde en vier het met een bijpassende bloem. 

Liefde en bloemen Mooiwatbloemendoen.nl

Flirt met ranonkel

Met uitbundige ranonkels haal je de lente in huis. De bloem is er in het wit, geel, oranje, roze, rood en paars. De bloemblaadjes openen zich een voor een, net zo lang totdat je recht in het hart kijkt. Ranonkel staat ook nog eens symbool voor charme. Och ranonkel, flirt dat je er bent!

Verlang met anjer

Anjers hebben intense kleuren: van lichtgroen tot dieppaars en zalmroze of een combinatie van kleuren en soms een heerlijke, subtiele geur. Er zijn anjers met enkelvoudige bloemen én trosanjers. Sommige hebben wel heel bijzondere bloemblaadjes: rond of gekarteld. Haar franjes trekt ze soms even iets omhoog zodat je de welving van haar steel ziet. Maar niet te veel natuurlijk. 

Verleid met freesia

De prachtige freesia vind je in sprankelende kleuren van wit tot blauw. Laat een subtiel vleugje parfum achter. Aan het uiteinde van elke lange steel ontvouwt zich een kam met prachtige bloemen die zelfs in de vaas nog vrolijk doorgroeien. De volgende dag oogt ze weer anders zodat je nooit genoeg van haar kan krijgen. Deze verleidster weet je aandacht vast te houden. 

Houden van met roos

De koningin van de bloemen is de koningin van de liefde. Alle kleuren hebben een eigen bijzondere betekenis, dus er is altijd een passende roos. Van hartstochtelijke liefde tot reinheid, vriendschap of dankbaarheid. Met de roos onderstreep je jouw houden van, op welke manier dat dan ook is. 

De bloemen zijn stuk voor stuk beeldig op zichzelf, maar in een overweldigend boeket als viertal zijn ze nóg mooier. Bekijk het boeketrecept voor een vaas waar de liefde vanaf druipt.